avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general foaie de parcurs pentru administrator?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

foaie de parcurs pentru administrator?

Am urmatorul caz: S.C. la care administratorul incheie un contract de comodat intre el ca prs. fizica si firma - pentru un autoturism- necesar pt.transportul lui de la domiciliu la firma. Acest lucru este stipulat si intr-un act aditional la contractul de comodat. In acest caz se deduce carburantul si TVA-ul aferent? A doua intrebare: trebuie intocmite foi de parcurs? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 10:12, 23 Noiembrie 2009
Conform OUG 34/2009 si HG.488/2009 nu aveti drept de deducere a cheltuielilor pentru masina administratorilor.

OUG 34/2009 aduce urmatoarele modificari la CF referitoare la ceea ce ati intrebat
..2. La articolul 21 alineatul (3), litera n) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„n) cheltuielile de functionare, intretinere si reparatii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu functii de conducere si de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecarei persoane cu astfel de atributii.”

3. La articolul 21 alineatul (4),(Ch.nu sunt deductibile) dupa litera s) se introduce o noua litera, litera t), cu urmatorul cuprins:
„t) in perioada 1 mai 2009—31 decembrie 2010, cheltuielile privind combustibilul pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv pentru transportul rutier de persoane, cu o greutate maxima autorizata care sa nu depaseasca 3.500 kg si care sa nu aiba mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzand si scaunul soferului, aflate in proprietatea sau in folosinta contribuabilului, cu exceptia situatiei in care vehiculele se inscriu in oricare dintre urmatoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: interventie, reparatii, paza si protectie, curierat, transport de personal la si de la locul de desfasurare a activitatii, precum si vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenti de vanzari si de agenti de recrutare a fortei de munca;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plata, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru inchirierea catre alte persoane, inclusiv pentru desfasurarea activitatii de instruire in cadrul scolilor de soferi.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pentru cheltuielile cu masina de serviciu prd_nicolae prd_nicolae cine poate sa ma lamureasca. am un contract de comodat pentru o masina.cheltuielile legate de aceasta , reparatii,revizii,asigurari,combustibil se impoziteaza ... (vezi toată discuția)
Neclaritati in legatura cu tva gabiclenciu gabiclenciu Va rog sa ma luminati ca nu mai pricep nimic.Este deductibil TVA-ul in cazul unei autoutilitare care transporta marfa -luata in leasing financiar in 2006? - ... (vezi toată discuția)
Decontare ch. auto in comodat kajan.barna kajan.barna am un autoturism logan cu contract de comodat cu firma mea care este inregisrat la fisc vreau sa stiu daca pot sa decontez cheltuierile benzina schimbul de ... (vezi toată discuția)