avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale inchiriere apartament proprietate srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

inchiriere apartament proprietate srl

Aş dori să ştiu daca pot închiria unei persoane fizice un apartament care este proprietatea unui srl . Apartamentul nu este nici sediu social ,nici punct de lucru, acesta fiind cu destinaţie locuinţă. Menţionez ca este luat prin credit ipotecar.
Cel mai recent răspuns: Legal to Business , Consilier juridic 10:23, 14 Septembrie 2014
Daca aveti in obiectul de activitate codul caen pentru inchiriere imobile precum si certificat constatator de la Registrul comertului, da se poate inchiria apartamentul unei persoane fizice.
Nu am în activitate aşa ceva. Societatea are cod caen 8623 parcă, - servicii stomatologice.
Se poate adauga cod caen pentru închiriere?
Buna ziua,

Intr-adevar, puteti inchiria apartamentul numai daca societatea are ca obiect de activitate si inchirierea.

Avand in vedere ca societatea in acest moment functioneaza in baza OG 24 / 1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, acest act normativ impune obiect unic de activitate, si anume CAEN 8623 - activitati de asistenta stomatologica. Nu aveti posibilitatea adaugarii unui cod CAEN suplimentar.

Aveti insa posibilitatea de a ceda gratuit folosinta (prin contract de comodat) unei alte persoane fizice / juridice car, la randul ei, sa poata incheia un contract de inchiriere.

Succes!
Va mulţumesc
LegalToBusiness a scris:

Aveti insa posibilitatea de a ceda gratuit folosinta (prin contract de comodat) unei alte persoane fizice / juridice car, la randul ei, sa poata incheia un contract de inchiriere.

Din punctul de vedere al meu, al codului fiscal si a practici fiscale a organelor de control, societatile comerciale se infiinteaza in scopul de a obtine profit si nu in scopuri caritabile, fapt pentru care contratul de imprumut cu titlu gratuit (comodatul) nu are ce cauta in situatia de fata. In scopuri caritabile se infiinteaza alte entitati, care (invers de data asta) nu sunt destinate profitului personal.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere dragosh2013 dragosh2013 Firma noastra este un SRL cu cod CAEN 8623 servicii stomatologice. Acest SRL detine un spatiu comercial pe care doreste sa il inchirieze legal cu contract ... (vezi toată discuția)
Srl avand ca obiect 8621 si 8623 caen luticus luticus Analizand modul in care un medic generalist poate infiinta un SRL servicii medicale cod 8621 se specifica ca activitatea este unica si nu poate fi cuplata cu ... (vezi toată discuția)
Activitati de comert la cmi stomatologic elicoidal elicoidal un cabinet stomatologic, CAEN 8623, ce trebuie sa faca ca sa vanda la receptie produse stomatologice ?la registru comertului, la administratie? care sunt ... (vezi toată discuția)