avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se intampla efectiv daca rup un sigiliu - sunt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se intampla efectiv daca rup un sigiliu - sunt arestat pe loc? (Art 243 Codul Penal)

Înlăturarea ori distrugerea unui sigiliu legal aplicat se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 1 an sau cu amendă.

Dacă fapta a fost săvârşită de custode, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.

Problema este in felul urmator:
- un imobil cu 3 etaje
- o coloana de apa pe partea de baie ce alimenteaza doar etaj 1 si 2
- robinetul principal al coloanei plus apometrul general se afla la familia ce locuieste la parter

Etajul 2 a fost dat in primire de catre chiriasi catre PRIMARIE, iar primaria, desigur, l-a sigilat, conform legii.
Din pacate, nu au fost facute verificarile normale atunci cand a fost SIGILAT ( probabil, nu putem decat sa presupunem ), si pur si simplu in baie, neexistand baterie ( sau poate este, adica fostul locatar a avut bunul simt si a lasat-o, dar a uitat-o deschisa ), se inregistreaza un consum montruos de mare la apa rece.

Cei de la Apa nu pot interveni in etajul 2, caci e sigilat.
Eu, de la etajul 1, aud perfect ce fel se scurge apa in cada, sau in ceva, pe la etajul 2, caci daca s-ar fi scurs pe jos, eram inundati bine de tot.
Cei de la Apa au fost azi, 12 Septembrie si au constatat ca se aude de sus cum curge in cada/scurgere/ceva, dar bineinteles, ca au inceput si cu varianta secundara, cum ca, as putea ca eu sa am teava sparta in perete. Pai bine, dar daca o aveam sparta in perete il inundam bine de tot pe cel de la parter. Corect ?

Cei de la Primarie nu prea se misca, ca n-au niciun interes. Ar trebui sa vina probabil o comisie sau ceva, pentru a desigila, plus ca trebuie sa fie si un instalator, pentru a blinda gura de apa, sau un om normal pentru a opri bateria lasata deschisa.

Intre timp, apometrul principal inregistreaza apa, apa ce trebuie platita cumva, cei de la Apa ne-au invitat deja la ei, la discutii ( interesant, cum adica ? eu, care am apometre sa platesc apa ce curge ca intr-un film cu prosti ? )

Avand in vedere ca cei de la Primarie nu au niciun interes sa se miste, caci problema e de 2 luni calendaristice.

---------------------------------- Vin intrebarile mele: ----------------------------

Daca eu rup sigiliul, sparg usa si rezolv problema singur, ce se intampla ?
Eu sunt un om normal, linstit, imi platesc taxele, si nu am avut de a face cu legea, deci nu stiu cum ar decurge lucurile.
Vine Politia si ma ia in catuse de acasa si ma baga in arest preventiv de 24 ore ?
Vine Politia si ma ia in catuse de acasa si ma baga in arest preventiv de 30 de zile ?
Cat de mare e amenda ? O pot contesta avand in vedere ca am un motiv AL NAIBII de bun ?

Adica lucrurile in tara asta nu prea se rezolva legal din cate se pare, cu Primaria, trebuie sa iti faci dreptate singur.
In cazul in care este vorba doar despre o amenda, cat de mare ar putea fi ?

Practic, cei de la Primarie au fost incompetenti atunci cand au sigilat, iar acum eu trebuie sa platesc pentru greseala lor ?
Dar daca sigilau si era o scurgere de gaze si exploda naibii tot ?
La Primarie se poate angaja aproape oricine ? nu se da niciun test ?

O facultate nu inseamna nimic, ma refer la un test de inteligenta, sau ceva asemanator. Facultatea e egala cu 0, am colegi care nu stiu sa rezolve o ecuatie de gradul 2, nu mai spun de integrale, si mai nou, vor ajunge in facultati si cei fara BAC, asa ca intelegi ce vreau sa spun.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Septembrie 2014
UnGalatean, utilizator
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 22:02, 18 Septembrie 2014
Nu chiar pe loc, trebuie să se analizeze dacă se impune arestarea dvs. întâi.
Dar mai bine nu-l rupeți, știți deja că ați comite o infracțiune și riscați pedeapsă.
Analiza. Ok. Ce fel de analiza ? De ce aspecte se tine cont ?
Daca am avut motiv intemeiat ? Daca am furat ceva de acolo in afara de praf ( casa e goala-goala ) ?
Conteaza antecedentele ? Dupa cum am spus nu am.

Ce alta alternativa la a-l nu-l rupe am, caci cu Primaria nu rezolv nimic.
Voi incerca in cursul saptamanii 15-19 Sept sa o rezolv legal, si va voi tine la curent cu desfasurarea evenimentelor. Banuiesc ca toata lumea e curioasa daca a plecat cu bateria ( daca era cumparata de el mi se pare corect, dar trebuia sa blindeze teava ) sau daca e doar o baterie deschisa.

Apropo, nu stiu daca conteaza: casa are bulina rosie, e praf rau, se rupe nu in 2, ci fuge de pereti in toate directiile, e un adevarat pericol, iar etajul 2 ( cel sigilat ) va fi demolat cu totul, in curand ( nu stiu detalii ca nu ma ocup eu de asta ).

Ma pot duce la un post de politie sa iau un politist cu mine, sa-mi scrie amenda pe loc, sau ma trimite direct la Socola ?

Pai dacă nu e nimic înăuntru, ce anume doriți de acolo? Da, vorbiți și cu un polițist, să vedeți ce vă spune.Însă fapta este infracțiune, iar amenda este penală și se dispune de instanță.Nu vorbim despre contravenții.
Arestat puteți fi, de pildă , dacă se consideră că sunteți un pericol public.
UnGalatean a scris:

Vine Politia si ma ia in catuse de acasa si ma baga in arest preventiv de 24 ore ?
Vine Politia si ma ia in catuse de acasa si ma baga in arest preventiv de 30 de zile ?

A doua varianta nu mai este posibila deoarece deja va aflati in arestul politiei si nu acasa!;)

Banuiesc ca nu exista asociatie de proprietari deoarece nu relatati nimic despre vreun administrator.

Atata timp cat aveti apometru puteti contesta plata unui consum mai mare.

Pana atunci insistati ptr rezolvarea situatiei pe calea legala.

Mergeti in audienta la primar sau vreun director de la Apa Galati sau cum ii spune furnizorului pe acolo.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2014
Admin, administrator
S-a reusit desigilarea si patrunderea in locuinta impreuna cu cei de la Primarie care au sigilat initial. Bineinteles ca in varianta lor au verificat tot, si ca nu curgea apa, insa acum, la fata locului, am gasit apa curgand frumusel in vasul de la WC.

Mai exact, fosta teava ce alimenta cu apa rece un boiler, fusese redirectionata catre WC.

Cine va plati diferenta de apa, Primaria sau fostul chirias, e problema celor de la Apa.
Corect ?

Alte discuții în legătură

Pierderi apa vsu vsu Buna ziua! De cand sunt administrator in bloc, observ ca sunt pierderi mari de apa calda si rece (minim 20% lunar) la doua din cele patru scari ale ... (vezi toată discuția)
Conducta apa - fisurata mariamarin mariamarin Intrun apartament de la etajul 2 peretele de la bucatarie si camera mare se uda cand locatarii de la etajele superioare folosec apa. Am trimis doi instalatori ... (vezi toată discuția)
Pareri ( si probleme ) asociatii de proprietari mihaiu mihaiu buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva pareri referitoare la partile comune si proprietatile particulare ale persoanelor / proprietari care apartin ( sau ... (vezi toată discuția)