Înlăturarea ori distrugerea unui sigiliu legal aplicat se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 1 an sau cu amendă.
Dacă fapta a fost săvârşită de custode, pedeapsa este închisoarea de la 3 luni la 2 ani sau amenda.
Problema este in felul urmator:
- un imobil cu 3 etaje
- o coloana de apa pe partea de baie ce alimenteaza doar etaj 1 si 2
- robinetul principal al coloanei plus apometrul general se afla la familia ce locuieste la parter
Etajul 2 a fost dat in primire de catre chiriasi catre PRIMARIE, iar primaria, desigur, l-a sigilat, conform legii.
Din pacate, nu au fost facute verificarile normale atunci cand a fost SIGILAT ( probabil, nu putem decat sa presupunem ), si pur si simplu in baie, neexistand baterie ( sau poate este, adica fostul locatar a avut bunul simt si a lasat-o, dar a uitat-o deschisa ), se inregistreaza un consum montruos de mare la apa rece.
Cei de la Apa nu pot interveni in etajul 2, caci e sigilat.
Eu, de la etajul 1, aud perfect ce fel se scurge apa in cada, sau in ceva, pe la etajul 2, caci daca s-ar fi scurs pe jos, eram inundati bine de tot.
Cei de la Apa au fost azi, 12 Septembrie si au constatat ca se aude de sus cum curge in cada/scurgere/ceva, dar bineinteles, ca au inceput si cu varianta secundara, cum ca, as putea ca eu sa am teava sparta in perete. Pai bine, dar daca o aveam sparta in perete il inundam bine de tot pe cel de la parter. Corect ?
Cei de la Primarie nu prea se misca, ca n-au niciun interes. Ar trebui sa vina probabil o comisie sau ceva, pentru a desigila, plus ca trebuie sa fie si un instalator, pentru a blinda gura de apa, sau un om normal pentru a opri bateria lasata deschisa.
Intre timp, apometrul principal inregistreaza apa, apa ce trebuie platita cumva, cei de la Apa ne-au invitat deja la ei, la discutii ( interesant, cum adica ? eu, care am apometre sa platesc apa ce curge ca intr-un film cu prosti ? )
Avand in vedere ca cei de la Primarie nu au niciun interes sa se miste, caci problema e de 2 luni calendaristice.
----------------------------------
Vin intrebarile mele: ----------------------------
Daca eu rup sigiliul, sparg usa si rezolv problema singur, ce se intampla ?
Eu sunt un om normal, linstit, imi platesc taxele, si nu am avut de a face cu legea, deci nu stiu cum ar decurge lucurile.
Vine Politia si ma ia in catuse de acasa si ma baga in arest preventiv de 24 ore ?
Vine Politia si ma ia in catuse de acasa si ma baga in arest preventiv de 30 de zile ?
Cat de mare e amenda ? O pot contesta avand in vedere ca am un motiv AL NAIBII de bun ?
Adica lucrurile in tara asta nu prea se rezolva legal din cate se pare, cu Primaria, trebuie sa iti faci dreptate singur.
In cazul in care este vorba doar despre o amenda, cat de mare ar putea fi ?
Practic, cei de la Primarie au fost incompetenti atunci cand au sigilat, iar acum eu trebuie sa platesc pentru greseala lor ?
Dar daca sigilau si era o scurgere de gaze si exploda naibii tot ?
La Primarie se poate angaja aproape oricine ? nu se da niciun test ?
O facultate nu inseamna nimic, ma refer la un test de inteligenta, sau ceva asemanator. Facultatea e egala cu 0, am colegi care nu stiu sa rezolve o ecuatie de gradul 2, nu mai spun de integrale, si mai nou, vor ajunge in facultati si cei fara BAC, asa ca intelegi ce vreau sa spun.