buna ziua,
am nevoie sa stiu daca/in cat timp trebuiesc schimbate actele (buletin, pemis, pasaport) in urma divortului(cu revenire la numele dinaintea casatoriei).
am gasit cum ca termenul este de 15 zile (calendaristice) de la data sentintei/deciziei administrative, as vrea sa stiu daca in termenul de 15 zile acestea sunt considerate valide, in special pasaportul.
nu imi trebuie sa semnez contracte sau alte hartii oficiale - am un bilet de avion pe numele din casatorie si ar fi aproape imposibil sa il schimb - pot calatori in afara tarii cu pasaportul in cele 15 zile de la data sentintei/deciziei administrative?(si sa revin in tara tot in cele 15 zile)
Da, puteti calatori, mai ales ca pentru a va schimba numele din pasaport/buletin va trebuie si sentinta legalizata de la judecatorie; pe aceasta o veti putea obtine-o dupa ce se motiveaza sentinta/decizia si, credeti-ma pe cuvant dureaza, nu se motiveaza asa repede!
Pasaport dupa divort
LUMI39
sunt divortata de un an,am cerut schimbarea numelui dupa divort cu cel avut anterior casatoriei.as vrea sa stiu daca mai pot calatori cu pasaportul pe numele ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor
mihaelas83
Buna ziua,
La sfarsitul lunii august voi pleca cu fetita mea (7ani jumatate) in Italia, pt o saptamana. Stiu ca este nevoie ca ea sa aiba pasaport pentru a ... (vezi toată discuția)