avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Import jucarii China
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Import jucarii China

Buna ziua. Vreau sa aduc din China niste jucarii din lemn, dar putine bucati. Vreau sa plasez comenzi periodic dar de valori mici. Sa zicem 30 dolari comanda medie. Daca cer si factra pe ele, la ce taxe ma pot astepta din vama? Avand in vedere ca sunt de valoare mica. Insa eu as vrea sa le bag in contabilitate.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters324606 , utilizator 20:09, 14 Septembrie 2014
mai pe scurt si mai usor de inteles .... pana la suma de 200 de dolari puteti cere vanzatorului sa va trimita coletul cu statutul de CADOU , taxa de vama fiind undeva intre 50-70 lei , depinde de comisionar de la caz la caz .
daca doriti sa va trimita si factura , o sa va coste mult mai mult taxele de vama plus taxele TVA , etc...etc .
Multumesc! Puteti sa imi indicati legea care spune chestia asta? Dar daca ii cer chinezului factura si el mi-o da in format electronic, iar coletul mi-l trimite pe persoana fizica se poate? Recunosc ca nu am nicio treaba cu partea asta de import si s-ar putea sa pun intrebari idioate....
cereti chinezului sa va trimita coletul pe persoana fizica.... factura poate sa o trimita pe mail , si originala in colet. dar sa declare coletul ca fiind cadou , tocmai sa nu platiti la vama multi bani .
daca cautati pe net , o sa gasiti toate legile care fac referire la importuri extracomunitare...si o sa faceti cativa pasi inapoi dupa ce cititi tot .
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2014
ContSters324606, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpar jucarii din china pt mine taxe vamale? pitt_maria pitt_maria buna ziua vreau sa cumpar jucarii din china pt mine si cativa prieteni. am gasit o firma din china pe net, comanda pe net, banii ii trimit prin banca si mi-a ... (vezi toată discuția)
Taxe vamale prea mari dimlight dimlight Buna ziua, am fost anuntata astazi ca urmeaza sa intre maine un colet venit din China in tara in valoare de aproximativ 50$ prin compania GLS. Ei mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)