avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia la incetarea ei si a doua sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia la incetarea ei si a doua sarcina

buna z. sunt o persoana care momentan se afla in perioada de idemnizatie d cresterea copilului, aceasta mi se termina pe 22 oct 2014,momentan sunt gravida in 25 de saptam .in saptamana in care treb sa mi se refaca contractu fac 32 de sapt exact termenul legal in care pot intra in concediul medicall de sarcina .doresc sa-mi oferiti detali despre :daca mai pot beneficia de idemnizatie ,si concediu fara sa fi muncit in aceasta perioada
acte necesara ,mentionez k am 2 contracte de munca unnul cu 8h si celalant cu 2h .va nultumessc si tot cu ajutorul dvs am obtinut si prima idemnizatie fara sa alerg ..=D>=D>=D>=D>=D>
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:48, 14 Septembrie 2014
1. - Dupa ce se termina concediul crestere copil (CCC1) faceti o cerere catre angajatorii dvs. prin care solicitati incetarea suspendarii contractelor individuale de munca (CIM) si reluarea activitatii in baza acelorasi CIM.
- Cu data cu care solicitati reluarea activitatii puteti sa prezentati angajatorilor certificatul medical pentru concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal).

2. - Dupa terminarea concediului de maternitate puteti intra in CCC2.
- Procedati asa cum ati procedat cand ati intrat in CCC1.

3. - In cele 12 luni premergatoare nasterii celui de al doilea copil intra luni in care ati fost in CCC1 si luni in care veti fi in concediu de maternitate.
- De aceea trebuie sa aduceti adeverinta si de la AJPIS cu veniturile din indemnizatia pentru CCC1.

Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina din timpul concediului de crestere a copilului irinagrecu irinagrecu Buna ziua, Am nascut in data de 10.07.2015. Acum fetita mea are 6 luni. As vrea sa raman iar insarcunata si sa beneficiez in continuare de concediu pt. ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul concediului de crestere copil Cristina_Alex Cristina_Alex Daca actualul concediu de crestere copil se termina pe 13 decembrie (atunci ar trebui sa ma intorc la munca) si urmeaza sa nasc al doilea copil pe 30 ianuarie, ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil SeremetCristina SeremetCristina Va rog sa ma ajutati cu informatii legat de o situatie, si anume: sunt in concediu de crestere copil (2 ani), in ianuarie 2015 ar trebui sa reincep munca, insa ... (vezi toată discuția)