avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de superficie

Buna ziua, va rog sa ma lamuriti si pe mine cu urmatoarea speta:am achizitionat un apartamaent, intr-un bloc de locuinte in mediul rural, imobilul era racordat la sistem de apa si canal al societatii care ne-a vandut apartamentul. Din anul 2008, societatea ne-a inchis apa curenta, utilizam doar canalizarea societatii, pentru a ne putea racorda la sistemul comunal de apa si canal ar trebui sa traversam pana la imobil o suprafata de teren, care nu este proprietatea noastra, este tot a societatii de la care am achizitionat apartamentul. Am solicitat printr-o adresa sa nbe dea permisiunea sa traversam acel teren, dar am fost somati ca vom fi dati in judecata pentru tulburare de posesie daca vom demara lucrarile de racordare la apa si canal. Intrebarea mea este:pot solicita drept de superficie pe acel teren, pentru a ma racorda la reteau de apa si canal a comunei? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Factura la reteaua de canalizare ktm525 ktm525 Salut ! Vreau sa prezint pe scurt situatia in care se afla bunica mea si am nevoie de cateva sfaturi de la cei avizati, ori care au mai avut parte de probleme ... (vezi toată discuția)
Despre execuţia unui branşament/ racord ktm525 ktm525 Salut ! Vreau sa prezint pe scurt situatia in care se afla bunica mea si am nevoie de cateva sfaturi de la cei avizati, ori care au mai avut parte de probleme ... (vezi toată discuția)
Bransament apa si canalizare ksc ksc Buna ziua. Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente , toate proprietati personale(4 proprietari).Bransamentul la reteaua de apa si canalizare a fost facut de ... (vezi toată discuția)