avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc o lamurire- separare in fapt
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc o lamurire- separare in fapt

se poate numi separare in fapt faptul ca de 3 ani nu dorm cu sotia in pat pentru ca a spus ca sforai si dorm in pat cu copilul nostru minor de 5 ani?
in cazul in care doriti un divort puteti invoca separarea in fapt de sotie de cel putin 2 ani. asta presupune ca desi locuiti in acelasi imobil, relatiile dintre dvs. sunt grav avariate.
O separatie in fapt presupune sa nu locuiti impreuna, sa nu aveti relatii , sa nu va gospodariti impreuna.
Se poate invoca, dar nu vad sanse mari... depinde in ce consta, practic, despartirea in fapt. Unde e domiciliul conjugal? In dormitorul unde a ramas sotia sau in dormitorul unde stati dv. cu copilul? Pentru ca e foarte important la stabilirea culpei...
Cred ca altele sunt cauzele divortului... faptul ca nu dormiti impreuna e motiv de divort, asa cum poate fi si faptul ca un sot nu a facut eforturi de a-si trata sforaitul... depinde.
domiciliul este acelasi pentru amandoi numai ca eu dorm cu copilul in alta camera din casa
Altii dorm si in alte case din diferite cauze, nu inseamna ca sunt despartiti in fapt.
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Divort prin culpa exclusiva Laura_89 Laura_89 Buna seara si imi cer scuze ca va deranjez cu o intrebare: Sunt despartita de sotul meu de mai bine de doi ani, detin certificatul de divort, si nu am ajuns ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului, motiv de divort raluelena raluelena buna ziua!as vrea sa stiu daca mai exista notiunea de parasire de domociliu>sotul meu a parasit domiciliul,sta cu chirie.pot intyenta divort pe acest ... (vezi toată discuția)
Dovezi pentru culpa comuna DAN_ZISU DAN_ZISU Buna ziua ! In 5 ani de zile am incercat de 2 ori sa divortez de \\"sotia\\" mea ( prima data cu un avocat , a doua oara singur) , dar mereu a sustinut ca ... (vezi toată discuția)