avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc o lamurire- separare in fapt
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc o lamurire- separare in fapt

se poate numi separare in fapt faptul ca de 3 ani nu dorm cu sotia in pat pentru ca a spus ca sforai si dorm in pat cu copilul nostru minor de 5 ani?
De acord cu Patrick cu specificatia ca, din experienta, oamenii nu cautat decat in cazuri extrem de rare, extremissim chiar, sa scape de o casnicie din culpa proprie.
De aceea cred ca userul nu doreste si nici sotia lui nu vrea sa invoce, in esenta, separatia in fapt.
In cazurile in care chiar sunt dispusi oamenii sa faca orice pentru a scapa dintr-o casnicie, acest lucru se negociaza, de regula; din practica, nu din teorie. In unele cazuri e trist, in altele nu, depinde. Rar se invoca propria culpa si, de regula, se renunta la ea inainte de instanta si se trece pe culpa comuna; asta e, probabil, vina noastra, a avocatilor.
Este extrem de greu de dovedit culpa unuia dintre soti, exclusiv; in afara de cazuri extreme, exista greseli de ambele parti. E mai simplu de dovedit si partea ramane mai impacata cu sentinta.
Suplimentar, in cazul de fata se pune problema care a parasit pe cine... :D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort prin culpa exclusiva Laura_89 Laura_89 Buna seara si imi cer scuze ca va deranjez cu o intrebare: Sunt despartita de sotul meu de mai bine de doi ani, detin certificatul de divort, si nu am ajuns ... (vezi toată discuția)
Parasirea domiciliului, motiv de divort raluelena raluelena buna ziua!as vrea sa stiu daca mai exista notiunea de parasire de domociliu>sotul meu a parasit domiciliul,sta cu chirie.pot intyenta divort pe acest ... (vezi toată discuția)
Dovezi pentru culpa comuna DAN_ZISU DAN_ZISU Buna ziua ! In 5 ani de zile am incercat de 2 ori sa divortez de \\"sotia\\" mea ( prima data cu un avocat , a doua oara singur) , dar mereu a sustinut ca ... (vezi toată discuția)