avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea grupei de munca de la unitati desfiintate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea grupei de munca de la unitati desfiintate

Am marea rugaminte la domniile voastre de a ma indruma in vederea recuperarii si atestarea grupei de munca de la cateva unitati, desfiintate in momentul de fata:
1) CCMB- Institutul de constructii montaj nr 4
2) Intreprinderea de constructii prefabricate de beton Bucuresti
3) Intreprinderea de prod. prestari si reparatii pentru unitati comerciale fost I.A.R.T.C

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 16 Martie 2021
Formulati in scris, cu nr. de inregistrare/ data o adresa catre firma care a preluat activele fostelor firme unde ati lucrat, respectiv la Arhivele nationale din judet, care in momentul privatizarii/ desfiintarii/ falimentului, etc. vechilor firme trebuiau sa preia arhiva.
La Registrul comertului puteti gasi numele noilor firme care au preluat activitatea vechilor firme. Puteti incerca si la primaria de sector, pentru a afla noile denumiri de firma.
1. Puteti sa va adresati:
Arhivelor Naţionale - Direcţia Municipiului Bucureşti
Adresa: Bucureşti, Calea Văcăreşti, nr. 470, sect. 4.
Telefon Relaţii cu Publicul: 021/332.07.71
Fax Secretariat: 021/332.52.35
E-mail: dmb.an@mai.gov.ro

2. Intreprinderea de constructii prefabricate de beton Bucuresti in prezent este astazi Granitul S.A., adresa Bucuresti sectorul 2 , Sos. Vergului, Nr. 18, Sect. 2, C.p. 35121

Va multumesc frumos pentru amabilitate si pentru raspunsuri. DIn pacate la Registrul Comertului nu am gasit nimic, urmeaza sa vad daca ma pot ajuta cei de la Arhivele Nationale. Practic in momentul de fata mai am de identificat doar doua societati:
CCMB- Institutul de constructii montaj nr 4
Intreprinderea de prod. prestari si reparatii pentru unitati comerciale fost I.A.R.T.C
Inca odata va multumesc frumos si astept informatii de la domniile voastre.
Recuperarea grupei de munca de la unitati desfiintate
ACM 2
(Am aceiasi problema,ca si Silviu.
Ma puteti ajuta.
Multumesc.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - ÎCCJ , Decizia nr. 2/2016

In numele legii

D E C I D E:

Admite recursul în interesul legii declarat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Suceava.

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 279 alin. (2) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru acţiunile privind reconstituirea vechimii în muncă, anterioare intrării în vigoare a Codului de procedură civilă actual/acelaşi text de lege cu referire la art. 32 alin. (1) lit. b) şi art. 36 din Codul de procedură civilă, pentru acţiunile în reconstituirea vechimii în muncă, introduse de la momentul intrării în vigoare a actualului Cod de procedură civilă şi în continuare; art. 111 din Codul de procedură civilă din 1865 pentru acţiunile privind constatarea încadrării activităţii desfăşurate în grupele I şi a II-a de muncă introduse sub imperiul acestei reglementări/art. 35 cu referire la art. 32 alin. (1) lit. b) şi art. 36 din Codul de procedură civilă, pentru acelaşi tip de acţiuni, formulate după intrarea în vigoare a codului actual, în toate ipotezele, atunci când angajatorul nu mai există din punct de vedere juridic (lichidat, radiat), justifică legitimare procesuală pasivă casele teritoriale de pensii, în situaţia în care nu există documente primare.

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 34 alin. (5) şi art. 40 alin. (2) lit. h) din Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu referire la art. 18 din Legea Arhivelor Naţionale nr. 16/1996, republicată, în cazul existenţei documentelor primare, persoana interesată, care nu posedă dovezi privind vechimea în muncă sau activitatea desfăşurată în anumite grupe de muncă, are deschisă calea unei acţiuni în realizare - obligaţie de a face - având ca obiect obligarea deţinătorului de arhivă de a elibera adeverinţa constatatoare a vechimii în muncă/încadrării în grupele superioare de muncă.

În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art. 41 alin. (1) din Codul de procedură civilă din 1865/art. 32 alin. (1) lit. a) şi art. 56 alin. (1) din Codul de procedură civilă, respectiv a art. 136 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare/art. 180 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, angajatorul desfiinţat în urma procedurilor de insolvenţă, finalizate cu radierea din registrele specifice, nu poate sta în judecată, neavând capacitate procesuală de folosinţă, iar fostul lichidator, chemat în judecată în nume propriu, nu are calitate procesuală pasivă.

Obligatorie, potrivit art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.

Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 15 februarie 2016.

Alte discuții în legătură

As dori sa aflu de unde pot sa ridic vechimea de la firmele care ... Radu Cotutiu Radu Cotutiu As dori sa aflu de unde pot sa ridic vechimea de la firmele care in trecut se numeau Tehnometal si AMIT sau eventual cartea de muncă de la întreprinderea AMIT (vezi toată discuția)
Unde ma pot duce pentru a obține anii de munca pentru pensie ... Bibiana1950 Bibiana1950 Unde ma pot duce pentru a obține anii de munca pentru pensie de la o firmă desființată? Unde se afla arhiva trust constructii montaj bucuresti? (vezi toată discuția)
Arhiva brigada complexă antrepriza iași virgabi virgabi Am lucrat in perioada 1986-1989 la Brigada complexă Antrepriza Iași care aparținea de Centrala Antrepriza Construcții Montaj Bucuresti, mai precis ... (vezi toată discuția)