avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie pentru cresterea copilului

As dorii sa va adresez o indrebare referitoare
la modul de calcul al indemnizatiei pentru cresterea
copilului. Eu lucrez cu carte de munca si cu contract de drepturi de autor.
Contractul de drepturi de autor este impozabil si este
declarat la administratia financiara. In cazul meu se vor lua in
calcul veniturile cumulate, respectiv carte de munca si
contract de drepturi de autor?
Cum sta situatia in cazul concediului pre/postnatal? Se face
acelasi tip de calcul, respectiv se face o medie a veniturilor cumulate obtinute in urma cu 12 luni?
In final as dorii, daca se poate sa-mi atasati documentatia necesara intocmirii dosarului pentru indemnizatie si pentru concediul pre/postnatal.
Va multumesc mult pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 14:55, 22 Mai 2009
Asa cum spuneau si colegii mei mai sus, se iau in cazlcul toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit din uletimele 12 luni anterior datei de nastere a copilului. Se stabileste venitul fiecarei din cele 12 luni (intr-o luna poate doar din CIM, in altele din CIM si alte venituri), se face media aritmetica si se imparte la 12 iar in functie de ce varianta optati pentru indemnizatie se aplica procentul de 85% sau, 600 lei.
da, am inteles dar totusi nu sunt lamurita cu venitul din pf.............daca am 5000 ron de ce sa impart la 12 cand pf -ul a functionat doar 7? adica eu vad asa: 5000/7= 714 ron...........iar mie imi intra in calculul celor 12 luni lunile iunie si iulie , nu stiu sigur daca si mai.............in aceleasi luni eu am avut si CIM, pentru care aduc adeverinta............si atunci o sa se aduna sa zicem pt.12 luni o suma de 10.000 ron ( compusa din salariu si venit suplimentar pf) careia ii aplicam 85% si apoi impartim la 12, corect nu?
Venitul din pf cu cel din contractul de munca nu se calculeaza separat. Se aduna toate veniturile in fiecare luna din cele 12 obtinute si se face media celor 12 luni.
Acei 5000 ron de care mentionati, indiferent in cate si care luni au fost obtinuti se aduna la toate celelalte venituri obtinute in ultimele 12 luni si suma veniturilor se imparte la 12.
Sper ca ati inteles modalitatea de calcul. ;)

Dupa ce se face calculul (inclusiv aplicarea procentului de 85%) si se constata ca suma rezultata este mai mare de trei salarii medii pe economie, insemnizatia se plafoneaza la 4000 lei.
Toate veniturile realizate se adun si se impart la 12. (Veniturile din salarii + veniturile din pfa) / 12. Nu conteaza ca pfa ati fost doar 7 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Anamaria G Anamaria G Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de indemnizatia de crestere a copilului. Am 2 contracte unul de drep de autor si unul de angajat. Pe contractul d drept ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie mame ramonamiau ramonamiau Buna ziua! Sunt o femeie insarcinata si am urmatoarele intrebari legate de calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului: 1. avand in vedere ca in ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? yoli yoli Buna ziua.Sunt insarcinata in luna a 4-a.Am un stagiu de cotizare de 12 ani,dar problema este ca in perioada 05-10-2007 si 11-05-2008 am o intrerupere de 7 ... (vezi toată discuția)