avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot obtine actele medicale si actele de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot obtine actele medicale si actele de proprietate ale tatalui meu recent decedat?

Tatal nostru a decedat recent. Inca nu a avut loc dezbaterea succesorala. Toate actele si bunurile lui sunt la ultima lui sotie, care nu ne-a suportat niciodata, ea neavind copii.
Dorim sa stim din ce cauza a murit, sa obtinem Certificatul de deces, autopsia.
Dorim sa stim ce bunuri au ramas in urma decesului, acte de proprietate, depozite bancare, testament, donatii.
Cum sa procedam, noi, copiii, neavind inca certificat de mostenitor?
Putem afla daca sotia lui a dosit bani, bijuterii?
In ultimele luni de viata, profitind ca tata era batrin, 83 ani, si slabit de boli, nu ne-a permis sa luam legatura cu el. I-a restrictionat telefonul. Daca ne duceam la el, stam in judete diferite, dupa ce plecam aflam ca s-a imbolnavit grav. Daca ne suna el sau noi pe el, imediat se imbolnavea grav si ori avea telefonul inchis cu saptaminile, ori era restrictionat. Despre inbolnaviri aflam de la un vecin al lor. Cind il vizitam sau vorbeam cu el la telefon era bine,vesel. A doua zi telefonul lui era inchis si el bolnav. Intotdeuna se intimpla la fel.
Ne era frica sa-l cautam ca sa nu-i faca ea rau. Il teroriza pina obtinea tot ce voia ea. Si pe noi, copiii lui, la fel, singura noastra vina fiind ca existam.
Cel mai recent răspuns: Mitra , utilizator 11:54, 19 Septembrie 2014
In calitate de fii ai defunctului ,aveti dreptul sa solicitati duplicat al certificatului de deces
Pentru a clarifica ce bunuri au ramas in urma decesului, acte de proprietate, depozite bancare, testament . trebuie deschisa actiunea succesorala
Putem afla daca sotia lui a dosit bani, bijuterii?

Daca nu puteti clarifica amiabil aspectele si suspiciunile dv,puteti numai sa faceti presupuneri
Ar trebui sa plecati de la datele pe care le aveti despre tatal dv.: proprietati stiute, venituri cunoscute.
Cat despre cauza decesului, ar trebui sa reiasa din certificatul de deces unele date care sa va duca spre un medic. Sau mai multi, dupa caz.
Multumesc pentru raspunsuri.
Ar fi recomandabil sa mergeti la avocat pentru a va redacta actiunea si sa stabiliti strategia de judecata.
Fara proces nu rezolvati nimic.
Va multumesc pentru raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Mostenitori julesa julesa Buna ziua, Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii). As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Atacare act de mostenitor doinitzaalexei doinitzaalexei Va rog daca puteti sa ma linistiti intr o problema. Am stat timp de 22 de ani c o persoana nefiind casatoriti.Cind s a imbolnavit el a dorit sa mi lase prin ... (vezi toată discuția)
Vinzare pamint dragv dragv Am un titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in 1991 - 1,470 ha teren arabil in cimp. Eu am o parte - 0.98 ha restul il detin 2 verisoare (surori), ... (vezi toată discuția)