avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Atacare act de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Atacare act de mostenitor

Va rog daca puteti sa ma linistiti intr o problema. Am stat timp de 22 de ani c o persoana nefiind casatoriti.Cind s a imbolnavit el a dorit sa mi lase prin testament apartamentul cu toate lucrurile. El neavind in viata parinti sau copi, ci numai frati si nepoti. Cu acest testament lasat , eu am obtinut de la notarul din raza care apartinem certificatul de unic mostenitor. Au trecut 3 luni de la decesul lui.Intrebarea mea este : fratii si nepotii mai pot ataca acest certificat de mostenitor?Va multumesc anticipat daca veti dori sa ma linistiti.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:51, 7 Iunie 2008
Daca testamentul este valabil incheiat si fostul partener nu a avut parinti si copii in viata, doar fratii si surorile acestuia nu pot ataca testamentul, intrucat mostenitorii colaterali nu sunt mostenitori rezervatari ( adica legea nu obliga pe testator sa isi limiteze actele cu titlu oneros sau gratuit, tinind cont de rezerva succesorala ce va reveni copiilor, parintilor si sotului supravietuitor). Nu sunteti in pericol chiar daca , sa presupunem ca rudele sale vor ataca testamentul. Termenul de atac este de 3 ani de la deschiderea succesiunii ( decesul partenerului dvs.).
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iunie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
Va multumesc din suflet pt ca m ati linistit.Dumnezeu sa va ajute in tot ce faceti.
...:D asta ar insemna, ca va linistiti peste 3 ani... asa sunt legile...
eu propun sa vindeti bunurile lasate de partener.
ce fel de testament v-a facut? simplu sau legatar universal? in principiu orice testament poate fi atacat...dar fara rezultat in cazul dvs.

www.avocatura.cabanova.ro
doinitzaalexei a scris:

Va rog daca puteti sa ma linistiti intr o problema. Am stat timp de 22 de ani c o persoana nefiind casatoriti.Cind s a imbolnavit el a dorit sa mi lase prin testament apartamentul cu toate lucrurile. El neavind in viata parinti sau copi, ci numai frati si nepoti. Cu acest testament lasat , eu am obtinut de la notarul din raza care apartinem certificatul de unic mostenitor. Au trecut 3 luni de la decesul lui.Intrebarea mea este : fratii si nepotii mai pot ataca acest certificat de mostenitor?Va multumesc anticipat daca veti dori sa ma linistiti.

Chiar daca va cheama in judecata nu veti avea probleme.Daca totul este legal facut si mie asa imi pare.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare testament sot supravietuitor george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Alternativa la testament alinabraun alinabraun Buna ziua, Intrebarea mea este, ce alternativa ar exista la un testament? Mama mea locuieste cu tatal meu vitreg - necasatoriti, de peste 30 ani. Tatal ... (vezi toată discuția)