avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis auto dupa contestatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis auto dupa contestatie

Mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei legale de IPJ Giurgiu, eu fiind din Tg-Jiu.
Am facut contestatie si pentru a evita un drum dus-intors de vreo 700 de km plus alte cheltuieli, am facut contestatie la Judecatoria Tg-Jiu.Acolo am primit numar de dosar si am scos certificat de grefa.
Stiu, ar fi trebuit sa contest la Giurgiu (ce lege imbecila...) insa m-am folosit de acest tertip, stiut fiind ca oricum instanta are obligatia ca la primul termen sa-si verifice competenta, urmand ca sa transfere judecarea cazului ulterior catre Giugiu, iar eu sa evit astfel o deplasare extrem de lunga si costisitoare.
Numai ca iata au trecut cele 15 zile si chiar mai bine iar permisul nu a venit la Tg-Jiu, iar functionarul de la ghiseu zice ca sa am grija sa nu cumva sa conduc in perioada asta ca sunt pasibil de un dosar penal...
Discutand cu un avocat acesta sustine totusi ca dpdv legal nu as vea nici o problema atata timp cat am respectat disp. art. 118(2), adica atata vreme cat am contestat PV-ul si masura complementara, insa din practica zice el ca agentii tot intocmesc dosar penal...Intrebarea mea este simpla: desi am contestat in instanta(pana la urma nu conteaza care instanta, important e ca am contestat) si detin certificat de grefa, chiar nu pot sa conduc decat pana vine bucata de plastic de la Giurgoiu( nu de alta dar cica ar dura 2 saptamani...)?
Din cate cunosc dreptul de a conduce se obtine pe baza de examen nu pe baza de cartonul acela de plastic...Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tavitavi9323 , utilizator 13:44, 15 Septembrie 2014
Au dreptate colegii avocat. Atita timp cit ati contestat aceast proces verbal si aveți un certificat de grefă, chiar daca va opreste si nu aveți acel carton, faceți dovada ca exista un proces pe rol, iar pina la Soluționare puteți circula.
Tocmai am primit un mesaj care sustine contrariul raspunsului dvs...Eu ce sa mai cred?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie permis suspendat sorinslavic sorinslavic Buna ziua! In weekend - 19 Iulie - in Tg. Jiu - am avut ghinionul sa fiu oprit de politie imediat dupa o trecere de pietoni si sa mi se spuna ca nu am oprit ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis - depasire pe linie continua crashmx crashmx buna ziua, in urma cu 2 zile mi-a fost suspendat permisul pt depasire pe linie continua. am semnat PV si nu am trecut nimic la obiectiuni. de asemeni PV a ... (vezi toată discuția)
Contestatie pentru o amenda de viteza Momoloaca Momoloaca Buna ziua, un prieten a primi o amnda de incalcare a vitezei (103km/h) in alt judet si acum doreste sa trimita contestatia prin posa (acolo a pus proceul ... (vezi toată discuția)