avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie pentru o amenda de viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie pentru o amenda de viteza

Buna ziua, un prieten a primi o amnda de incalcare a vitezei (103km/h) in alt judet si acum doreste sa trimita contestatia prin posa (acolo a pus proceul verbal copie, copie carte de identitate si contestatiea. Acum ce trebuie sa mai faca? Am auzit ceva de un certificat de grefa de unde il ia si sa il trimita si pe el?
Buna ziua,
Dupa depunerea dosarului direct sau prin posta amicul dumneavoastra TREBUIE sa mearga la judecatoria la care a depus acel dosar si sa solicite un CERTIFICAT DE GREFA cu care va dovedi contestarea PV si care-i va da dreptul sa conduca pana la ramanerea definitiva a sentintei.
Cu acel certificat merge la politia rutiera.
Deci neaparat trebuie sa se duca in acel judet pentru a scoate certificatul, nu poate din judetul lui?
Nu poate, trebuie sa mearga la judecatoria din judetul respectiv.
Ok, va multumesc pentru raspunsuri.
Certificatul de grefa se elibereaza de instanta unde se judeca procesul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal nesemnat Intamplare Intamplare Mi-a fost retinut permisul de conducere pt depsirea vitezei de 109 km/h in localitate si mi s-a elibirat o dovada cu drept de circulatie de 15 zile. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces-verbal alex_bogdan alex_bogdan Buna ziua.in data de 13.10.2008 am fost oprit in localitate unde viteza maxima era de 50km/h de un echipaj de la politia rutiera care mi-a adus la cunostinta ... (vezi toată discuția)
Pot contesta pv dacă nu l-am semnat ? StefanCiuca StefanCiuca Bună seara, În urmă cu câteva zile mi-a fost supendat pentru 90 de zile permisul de conducere pentru depășirea vitezei cu 51 KM/h în localitate. ... (vezi toată discuția)