avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De ce jandarmii nu respecta legea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De ce jandarmii nu respecta legea?

De ce jandarmii si politistii nu respecta legea in sensul in care ar trebui sa o faca?
Astazi eram la scoala si voiam sa ies pe poarta iar portarul nu m-a lasat sa ies. Erau si doi jandarmi de fata si i-am intrebat, "asta nu e lipsire de libertate in mod ilegal?" iar ei au raspuns "E sechestrare, suna la 112" si au plecat. :| Din cate stiu "glumele" de genu sunt sanctionate de art. 296 din legea 286/2009. Ideea e ca nu-mi place sa fiu luat la misto de jandarmi, poate vreodata chiar o sa am nevoie de ei si nu as vrea sa reintampin aceasta situatie. Stiti ce as putea sa le spun data viitoare cand se mai intampla asta?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:47, 15 Septembrie 2014
Nu au cum sa intervina.
De ce nu au cum sa intervina?

Daca ar fi vorba de o sechestrare atunci ar fi vorba de o infractiune ... nu?

Si in acest caz nu ar trebui ca:

Drepturi şi obligaţii
Art. 39
Personalul militar din Jandarmeria Română are dreptul şi obligaţia să intervină şi în afara orelor de program, a atribuţiilor de serviciu şi a competenţei teritoriale a structurilor din care face parte, atunci când ia cunoştinţă de pregătirea sau de săvârşirea unei infracţiuni, acţionând pentru conservarea urmelor, prinderea făptuitorului, ridicarea corpurilor delicte, a celorlalte mijloace materiale de probă şi predarea imediată a acestora autorităţilor competente.

Detalii: [ link extern ]

@manolachealex
Ce anume ati considerat jignitor in cele spuse de jandarmi?

Ultima modificare: Luni, 15 Septembrie 2014
ContSters256771, utilizator
Cine a zis ca e vorba de o infractiune?
Cum sa intervina?
Sa darame poarta?
MarianBratu a scris:

@manolachealex
Ce anume ati considerat jignitor in cele spuse de jandarmi?

Faptul ca m-au luat la misto si mi-au zis sa sun la 112 in loc sa-i zica portarului sa ma lase sa ies.
Au glumit si ei:))
Sa nu sunati ca va dau amenda.

Alte discuții în legătură

Furt si privare de libertate NINA95 NINA95 Buna dimineata in rimul rand. In cursul zilei de Duminica am fost la tara la bunici impreuna cu fratele meu, iar el a ramas sa-i ajute. Venind de prin gradina ... (vezi toată discuția)
Privarea de libertate cr15t1 cr15t1 buna ziua. se considera savarsirea infractiuni de privare de libertate in cazul in care sotul isi obliga isi foteaza nevasta sa stea cu el desi aceasta nu mai ... (vezi toată discuția)
Vecini zgomotosi anesdora anesdora am o problema cu 2 baietasi care stau deasupra mea(etajul2), dau muzica la maxim in fiecare zi, de dimineata pana seara, cred ca e lasata deschisa chiar daca ... (vezi toată discuția)