avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sporurile pentru calculul indemnizatiei de concediu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sporurile pentru calculul indemnizatiei de concediu

Buna ziua.

Daca din 12 luni, 11 se lucreaza in ture, adica este calculat spor pentru orele de noapte si spor pentru orele de sambata si duminica, atunci aceste sporuri se considera sporuri permanente indiferent cum sunt trecute in CCM?
Precizez ca locul de munca este unul cu flux continuu - 24/24 ore - indiferent de zilele saptamani si de sarbatori legale.

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:17, 15 Septembrie 2014
Art.150 C.mun.
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
....

Legislatia nu ofera o definitie clara a sporurilor cu caracter permanent . In acceptiunea mea, in categoria sporurilor cu caracter permanent intra sporurile care se acorda luna de luna .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculul indemnizatiei de concediu samir69 samir69 In CCM colectiv avem cuprins la capitolul salarizare urmatorul articol;Salariul cuprinde -salariul de baza ,sporuri(Spor de ore de noapte,spor de sambata ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie concediu odihna Aurica04 Aurica04 Buna ziua ! Societatea la care lucrez vrea de la data de 1 mai 2017 sa nu mai ia in calcul orele suplimentare lucrate de salariat la calculul indemnizatiei de ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna adimanea adimanea Buna ziua. As vrea sa stiu daca la calculul concediului de odihna se iau in calcul sporul de noapte, orele suplimentare platite (deoarece nu pot fi compensate ... (vezi toată discuția)