avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la valoarea reziduala
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la valoarea reziduala

La inchiderea unui contract de leasing financiar a unui imobil,valoarea reziduala contine TVA.
TVA se deduce avand in vedere ca imobilul a fost cumparat pentru a deschide un punct de lucru,dar posibilitatile nu mai sunt ca in anii precedenti din lipsa de posibili noi clienti si chiar pierderea lor. Societatea are in vedere de a vinde acest imobil intrucat posibilitatile de intretinere si plata impozitelor aferente sunt din ce in ce mai mici.
Intrebarea este daca se deduce TVA-ul aferent facturii ce contine valoarea reziduala sau se mareste valoarea imobilului?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Noi posibile masuri privind tva gaba gaba O stire pe care am gasit-o pe pagina realitatea.net: \\\"Potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă, companiile nu îşi mai pot deduce TVA-ul pentru ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate tva auto pentru pfa Doru Vasile Doru Vasile Buna ziua ! Actvez ca PFA - intermedieri in comertul cu produse diverse ( reprezentant vanzari) .inregistrat ca platitor TVA Am cumparat masina in ... (vezi toată discuția)
Tva valoare reziduala adrianabresug adrianabresug in ianuarie se sfarseste un leasing financiar si am factura cu valoarea reziduala e corecta inregistrarea 167,4426=404 635nede=4426 tva pt valoarea ... (vezi toată discuția)