avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va rog sa ma ajutati- divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va rog sa ma ajutati- divort cu minor

Buna seara,

Sunt casatorita si avem un copil minor de 2 ani. De cateva luni sotul meu bea foarte mult, salariul il cheltuie mai mult pe bautura, nu vine acasa sta cateva zile plecat, nu da nici un semn de viata(pana acum s-a intamplat de doua ori). Copilul in momentul de fata este la mama mea, pentru ca am inceput serviciul si nu are cine sa stea cu ea in timpul zilei. Din octombrie am inscris-o la gradinita si o voi aduce in Bucuresti.
Vreau sa divortez, dar el nu este de acord si nici nu am asa de multi bani ca sa-mi pot permite sa divortez la tribunal. In momentul de fata stau la o matusa si nu am mutatie, dar adresa din CI este tot din Bucuesti.
As vrea sa stiu ce pot sa fac, pt ca el nu-si indeplineste, decat ocazional, obligatiile fata de copil, avand in vedere ca-si bea salariul si nu aduce bani in casa, nu vine acasa.
Nu stiu daca sunt f coerenta in ceea ce v-am spus, dar ma confrunt exact cu situatia pe care v-am expus-o mai sus. Este plecat de sambata si nu a venit nici acum.
Daca puteti sa-mi dati un sfat.
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 15:33, 16 Septembrie 2014
La notar va costa intre 1000 lei sau mai mult.

Incercati la instanta ca la notar nici nu se poate daca el nu este de acord cu divortul.
Motive de divort aveti dar va trebui sa le dovediti in instanta.
Nu divortati la tribunal, cererile de divort se depun la judecatorii. Cererea o depuneti la judecatoria de pe raza ultimului domiciliu comun si taxa de timbru e de 100 de lei. Ce nu va permiteti ?
La notar ati fi putut divorta doar daca sotul ar fi de acord si va costa in jur de 1000 de lei, cum v-a scris si d-l avocat.
A, daca nu vreti de fapt sa divortati, ok, atunci cereti-i tot in instanta pensie de intretinere pt copil si va avea poprire pe salariu de 1/4. Taxa de timbru e 20 de lei.

Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
gi-jane2, moderator
Buna ziua,
Nu-mi permit financiar, un divort in instanta, un avocat. Nu stiu daca exista avocat din oficiu. La notar nu pot divorta pt ca el nu este de acord. Si chiar daca ar fi de acord nu ma pot baza ca va fi prezent in momentul eliberarii certificatului de divort.
Si in instanta, pt a solicita pensia de intretinere imi trebuie avocat? Sau cum se face, ce-mi trebuie, trebuie sa aduc martori?

Va multumesc.
Nu spuneti ca nu va permiteti pana nu aflati care sunt onorariile,angajati un av mai tanar poate obtineti un onorariu mai mic sau solicitati o consultatie si achitati onorariu doar pentru redactarea cererii de chemare in judecata.Variante sunt daca nu faceti nici un efort ramaneti legata intr-o relatie fara perspective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort sorinel11 sorinel11 Buna ziua.Cat costa un divort la tribunal de comun acord si in cat timp se rezolva? (vezi toată discuția)
Taxe partaj ileana1 ileana1 cam cat m-ar costa un partaj pt un ap de 650 milioane lei?taxe+avocat? asa... cu aproximatie. (vezi toată discuția)
Divort eu1978 eu1978 Buna ziua, Doresc sa divortez insa sunt cateva lucruri care nu imi sunt clare si pentru care va cer ajutorul. -Avem un copil impreuna in varsta de 11 ... (vezi toată discuția)