avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire pe salariu
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire pe salariu

Buna seara,
Am unele neclaritati cu privire la poprirea pe salariu la care ar trebui sa procedez in urma primirii unei comunicari din partea unui birou de executori judecatoresti si anume:
Eu, ca si angajator figurez ca si tert poprit in comunicarea respectiva, insa nu stiu daca sunt obligata sa fac poprirea, daca persoana care a accesat creditul nu era angajatul meu la acel moment, deci nu i-am eliberat nicio adeverinta in care sa ma oblig in vreun fel anume.
O alta intrebare ar fi daca angajatul demisioneaza, eu cum ar trebui sa procedez pe viitor in privinta acestei popriri?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:48, 16 Septembrie 2014
Daca persoana executata figura ca angajat in momentul in care ati primit poprirea atunci sunteti obligat sa luati act de infintarea popririi si sa virati 1/3 din salariu catre executorul judecatoresc. In caz contrar, acesta va solicita in instanta validarea popririi si ulterior va putea executa firma pentru aceasta datorie.
Daca debitorul nu mai lucreaza la dumnavoastra atunci informati executorul judecatoresc despre acest lucru
Nu conteaza unde si daca muncea cand a luat creditul, acum e in executare silita si va supuneti adresei executorului daca nu vreti sa platiti din banii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariala arabolu arabolu Buna ziua. M-a fost adus la cunostinta ca in urma cererii unui creditor, un executor judecatoresc a pus poprire pe salariu,situatie pe care o accept ca fiind ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu flawrin28 flawrin28 Am o executare silita infiintata si am primit instiintarea infiintarii popririi dar ma confrunt cu urmatoarea problema, firma nu prezinta interes in ... (vezi toată discuția)
Efectele suspendarii executarii silite. refuzul executorului de a ridica poprirea pe salariu DanRo DanRo Preambul: credit neplatit din 2006, evident prescris, executare silita cu poprire pe conturi si salariu, contestatie la executare, suspendare executare ... (vezi toată discuția)