Am primit autorizatia de constructie pentru ,,Amplasarea si instalarea unui sistem de distributie GPL la autovehicule.,,Nu am construit cladiri doar am turnat o platforma betonata de 6/1.5 m cu cca 25cm inaltime.Restul amenajari cu pavele autoblocante si intrare iesire in DN1 A.Valoarea investitiei este de12500 lei.Am terminat receptia lucrarilor si nu stiu in declaratia de impunere pentru impozit unde sa ma incadrez .Va multumesc.
Patesc impozit pe cladiri numai cei care detin cladiri(orice spatiu delimitat care are pereti si acoperis).Restul constructiilor inregistrate in contul 212-Constructii care nu indeplinesc criteriul de a fi cladiri se incadreaza la impozitul pe constructii( a se vedea definitia din codul fiscal
art 249 alin 5 CF
(5) În înţelesul prezentului titlu, clădire este orice construcţie situată deasupra solului şi/sau sub nivelul acestuia, indiferent de denumirea ori de folosinţa sa, şi care are una sau mai multe încăperi ce pot servi la adăpostirea de oameni, animale, obiecte, produse, materiale, instalaţii, echipamente şi altele asemenea, iar elementele structurale de bază ale acesteia sunt pereţii şi acoperişul, indiferent de materialele din care sunt construite. Încăperea reprezintă spaţiul din interiorul unei clădiri.
Pentru constructii aveti CF
ART. 296^34 Definiţia construcţiilor
În înţelesul prezentului titlu, construcţiile sunt cele prevăzute în grupa 1 din Catalogul privind clasificarea şi duratele normale de funcţionare a mijloacelor fixe, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 2.139/2004, cu modificările ulterioare.