avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Ma numesc MIhaela si sunt divortata de 3 ani. In urma casatoriei am primit custodia celor 2 copii iar tatal lor a fost obligat la plata pensiei alimentare. A platit timp de cateva luni apoi a incetat sa plateasca. Eu m-am mutat cu copiii in strainatae, am contul bancar activ pt. efectuarea platilor.
Ce pot face pentru a obtine sumele pe care el le datoreaza?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:14, 16 Septembrie 2014
Aveti posibilitatea sa cereti executarea silita a sumelor restante prin depunerea la un executor judecatoresc unei cereri de executare a bunurilor/veniturilor fostului sot.
De asemenea puteti formula o plangere penala pentru abandon de familie pentru neplata, cu rea-credinta, timp de 3 luni a pensiei de intretinere stabilita pe cale judecatoreasca, conform art. 378 Cod penal.
multumesc.
avem ca bun comun un apartament pentru care nu am facut partajul dupa divort.
pot cere executarea silita in asa fel incat sa dobandesc proprietatea acestui apartament?
Executarea silita este realizata in toate formele sale, deci include si executarea silita imobiliara.
Trebuie sa faceti partajul ca sa stiti cat valoreaza partea lui.
Deocamdata apelati la executor pt ca dreptul dvs se prescrie pt rate mai vechi de 3 ani. faceti partajul si din sulta ce i-o datorati, puteti scadea apoi cat va datoreaza pensie la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire ana.avasiicii ana.avasiicii Buna seara, Poate ma puteti ajuta... Sunt divortata si am impreuna cu fostul meu sot un apartament (ai carui proprietari suntem impreuna), cumparat cu banii ... (vezi toată discuția)
Nelamuri sentinta VintilaC VintilaC In ian 2019 am depus actele pt divort. In iulie 2019 s_a dat o sentinta in care scrie: \"Exexutorie de drept de la pronuntare, cu privire la capetele de cerere ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentară neplătită Tofan Mirela Tofan Mirela Am divorat acum 9 luni iar fostul se sustrage de la plata pensiei pt fata ce pot face eu avand dom in alt jud (vezi toată discuția)