avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... grila 1 intrebarea 78
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

grila 1 intrebarea 78

Bună.
Observ ca nimeni nu a făcut referire la G1, intrebarea 78 . În acest caz, răspunsul de la litera A este incorect, întrucât in Noul Cod Penal este prevăzuta şi sancţionată infracţiunea de favorizarea făptuitorului (art.269), care intr-adevar presupune situaţia premisă a săvîrşirii unei fapte prevăzute de legea penală, iar nu favorizarea infractorului, care sub imperiul vechii reglementării presupunea ca situaţie premisă săvârşirea unei infracţiuni, şi nu a unei fapte prevăzute de legea penală.

Alte discuții în legătură

Favorizare faptuitor viorica1972 viorica1972 Am lucrat ca politist, . In anul 2014 am facut cercetari intr-un dosar de evaziune fiscala, respectiv evidențierea, în actele contabile sau în alte ... (vezi toată discuția)
Favorizarea infractorului ....sfat va rog raulbalaur raulbalaur As dori sa stiu daca pot raspunde penal daca ascund o persoana care are un mandat de arestare .Precizez ca persoana respectiva este o ruda apropiata un ... (vezi toată discuția)
Unde se incadreaza? Just-drept Just-drept Buna ziua, Daca un om al legii (politist) ajuta pe o persoana care a furat sa scape de dosar penal intervenind la alte persoane juridice, si ulterior se ... (vezi toată discuția)