avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Firma nu elibereaza fisa de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Firma nu elibereaza fisa de lichidare

Buna ziua! Mi-am dat demisia in iunie anul acesta si am stat in preaviz pana in iulie. In luna august am primit actul care demonstreaza ca s-a incheiat contractul de munca si un alt act cu salariul meu de pe ultimele 6 luni . Am cerut nota de lichidare pentru ca mi-a fost ceruta la noul meu loc de munca. Mi-au spus ca nu se mai elibereaza acum , ca asa era pe timpuri . Nu vor sa imi dea nici macar un act in care sa scrie : Angajatul...nu are datorii la noi si nici noi la el. Nu inteleg de ce nu vor . Am predat tot , nu am nicio datorie si nici ei la mine . Singura neintelegere a fost ca mi-au pus impozit 0 timp de un an , dar eram studenta si trebuia sa platesc impozit. Dar au schimbat contractul. Nu se mai elibereaza acum nota de lichidare? Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 16 Septembrie 2014
AvaStefania, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:56, 16 Septembrie 2014
1. Fisa de lichidare nu este obligatorie. Nici un act normativ nu prevede aceasta obligativitate.
Nota de lichidare poate folosi salariatului deoarece aceasta arata datoriile salariatului fata de fostul sau angajator, dar angajarea raspunderii patrimoniale a salariatului fata de angajator se poate stabili in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune.

3. Angajarea la un nou loc de munca nu este condiționata de prezentarea unei fise de lichidare de la fostul angajator.
Multumesc frumos de raspuns. Dar se mai elibereaza , nu-i asa? Daca eu cer , ar trebui sa imi dea.
Sunt angajatori care inca o mai elibereaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se elibereaza fisa de lichidare? Benafflek Benafflek Buna seara! Va rog sa-mi spuneti in cat timp dupa incetarea contractului de munca se elibereaza fisa de lichidare? Exista un termen maxim prevazut de lege? ... (vezi toată discuția)
Dupa incheierea preavizului nu mi s-a virat ultimul salariu robert888 robert888 Am si eu o problema, am terminat preavizul in urma cu doua saptamanii si azi trebuia sa iau ultimul salariu, dar nu l-am luat si nimeni din magazinul in care ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare CristinaPopescu CristinaPopescu Buna ziua, As dori sa stiu daca fisa de lichidare este obligatorie, si unde in legislatie este mentionata. Multumesc! (vezi toată discuția)