avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare de tva non -UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare de tva non -UE

Firma din RO inregistrat ca platittor de tva primeste o factura dintr-o tara non ue pentru participare la expozitii .Expozitia are loc in tara non ue Factura este emisa cu tva.
Care este prcedura de a recupera tva -ul platit de la tara non ue.
nu ati pierdut nimic , daca cei 19% adica TVA-ul il numiti pierdere...
dar contabilul dumneavoastra ce face ?
fifi58 a scris:

deci inteleg ca banii astia i-am pierdut , dar pot sa consider ca si cheltuiala deductibila
adica toata suma cu tva pot sa consider ca si ch. deductibila cu participare la expozitii
sau tb sa inregistrez tva-ul ca si ch nedeductibila

Este cheltuiala deductibila, daca nu ii veti recupera.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2014
Ioan Petru Butariu, Contabil
fifi58 a scris:

deci inteleg ca banii astia i-am pierdut

Daca vreti sa vedeti daca ati "pierdut" sau nu acesti bani trebuie sa evaluati necesarul de resurse care ar trebui consumate ca sa recuperati aceasta suma. Ati spus ca ati incerca dvs sa ii recuperati. La cat va evaluati o ora de munca? Daca am alege o suma aleatorie --- sa zicem de 20 euro si pt a recupera acesti bani ati avea nevoie de 7 ore de munca (cercetare legislatie straina, corespondenta email, eventuale ch telefonice externe etc) ati ajunge la un consum de resurse de 140 euro si in comparatie cu 84 de euro (pentru ca 16 ii recuperati considerand cheltuiala deductibila) --- ei bine intr-un astfel de scenariu eu unul as considera ca realizati un profit de 56 euro ci nu o pierdere de 100.

nu inteleg cum daca ai de recuperat unTVA cu valoare de 24% sa zicem , ajundi la un profit de 56 de euro ?
of...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura ue - refacturare ro + tva Fedain Fedain Buna ziua, Prestez un serviciu pentru o firma din spatiul UE pentru un tarif de 100 de euro. Subcontractez o firma din Romania pentru acest serviciu pentru ... (vezi toată discuția)
Nelamurire tva in ue. Inter2001 Inter2001 Buna ziua si La multi ani cu ocazia noului an. Am o nelamurire in ceea ce proveste TVA ul in cazul unei PFA inregistrate in scopuri TVA. In deplasarile mele ... (vezi toată discuția)