avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Dreptul de preemptiune
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Dreptul de preemptiune

Eu si vecinii mei avem vis-a-vis de bloc garaje construite pe teren inchiriat de la primarie de multi ani. Eu il am de 15 ani si am o conventie cu primaria, platesc anual o suma stabilita de primarie.
Acum primaria s-a hotarat brusc sa ne oblige sa ne daramam garajele, un consilier local doreste sa puna mana pe teren. Pot ei sa ne dea pe noi afara ca sa il inchirieze altcuiva?
Beneficiem noi, chiriasii, de dreptul de preemptiune? Cum am putea face sa cumparam acel teren (dorim sa ii mentinem destinatia)?

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism blonda_valerian blonda_valerian buna.am si eu o intrebare.in luna martie am inchiriat un garaj,la imobilul unui bloc,amenajat ca si spatiu comercial(wv,chiuveta,apa,contor apa,lumina,etc).in ... (vezi toată discuția)
Gradina inchiriata marailinca marailinca Prin anii 70 bunicul meu a primit o suprafata de 250 de m patrati pentru casa si inca 300 de m patrati, suprafata cultivabila. A fost construita o casa in ... (vezi toată discuția)
Achizitie spatiu comercial SirMusti SirMusti Buna ziua, Am gasit de curand un spatiu comercial de vanzare intr-un bloc nou construit. Problema este urmatoarea, destiantia acestuia este de garaj. Am ... (vezi toată discuția)