avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dilema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dilema

Buna ziua, am un garaj construit pe domeniu public in baza unui act notarial intre mine si ADPP, prin care se specifica clar la art.2 din conventie destinatia pentru care imi este dat terenul respectiv garaj mobil. Am primit somatie ca in 72 de ore de la primire, sa il demolez ca este constructie ilegala, daca nu, il vor demola ei contracost. Mentionez ca garajul este construit din materiale usoare fara fundatie, fara placa beton armata sau ceva de genul acesta, si il am de 27 de ani. Intrebarea mea este, sunt eu ilegal sau primaria, deoarece am platit in fiecare an impozit pe cladire? Prin actul notarial ma oblig sa aduc terenul la starea in care mi-a fost predat in 15 zile de la notificare, daca primaria urmeaza sa faca altceva cu acel loc. Am fost la primarie sa mi se spuna de ce trebuie sa daram garajul, si sa ma informeze conform actului notarial ce vrea sa faca cu terenul, sa mi se prezinte si mie niste planuri ceva, deoarece eu la momentul respectiv am achitat impozitul pe teren si cladire pana la sfarsitul anului respectiv 31.12.2018, iar notificarea a venit pe 19.06.2018. Raspunsul nu a putut fi dat caci ei nici nu stiau despre ce obligatii vb. Deci daca eu sunt ilegal de 27 de ani, inseamna ca primaria a incasat bani de la mine ilegal timp de 27 de ani. Cred ca in cazul meu mai sunt vreo 2300 de persoane. In actul notarial nu se pomeneste de nicio autorizatie de construire. Ce as putea sa fac pentru pastrarea garajului?
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Slick_vic, utilizator
Cel mai recent răspuns: Trumy , utilizator 01:05, 28 Septembrie 2022
Din câte știu eu , dacă nu are fundație și e locul tău,nu are nimeni ce sa iti faca ,dacă e asa cum spui tu ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie constructie fara autorizatie stra1nu stra1nu Buna ziua , Am un vecin ce a construit un umobil fara autozatie, am fost chemat la primarie sa ii ofer semnatura sa poata continua constructia (datorita ... (vezi toată discuția)
Demolare garaj neintabulat chris2011 chris2011 Buna ziua, Noi am mostenit casa parinteasca construita prin anii 70. Pe acel teren este si un garaj construit pe placa de beton cu pereti din caramida si ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie flanhay flanhay buna,am construit imediat dupa revolutie un garaj fara autorizatie de consructie intr-un mal de pamint. Acum linga garaj sa construit o piata iar cei de la ... (vezi toată discuția)