avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Demolare garaj neintabulat
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Demolare garaj neintabulat

Buna ziua,

Noi am mostenit casa parinteasca construita prin anii 70. Pe acel teren este si un garaj construit pe placa de beton cu pereti din caramida si tavan turnat cu placa de beton. Garajul a fost construit cu ceva zeci de ani in urma (nu stim cand, credem ca tot prin anii 70) si nu a fost intabulat de nimeni. De asemenea nu mai este nimeni in viata pe care sa putem intreba detalii referitor la garaj. In actele primariei nu apare ca avem garaj insa, in mod interesant, la finante avem pus garajul la impozit (ca nr de metrii patrati, nu stim cum au aflat de asta tinand cont ca nu apare in nici un act).
Noi dorim sa il demolam pentru a lasa un platou acolo pe care sa parcam masina. Garajul nu este lipit de casa, este separat.
Intrebarea mea este:
1. Ce putem face pentru a putea demola garajul din punct de vedere legal (detalii).
2. Daca il demolam fara sa mai anuntam pe nimeni, este vreun risc (tinand cont ca oricum nu apare niciunde in acte).
Precizez ca nu dorim sa transportam molozul deoarece va fi folosit in curte pentru altceva.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: chris2011 , utilizator 16:15, 9 Februarie 2019
1. legal, va trebuie o autorizatie de demolare (de la Primarie).
2. e posibil sa se sesizeze un prieten care sa faca o adresa catre Primarie, exista multi binevoitori
cat despre moloz, el intra la detalii
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2019
adriandimitriu, utilizator
Asta este problema. Am fost la Primarie si ei ne-au spus ca nu figuram ca avem garaj. Ei zic sa il intabulam, sa facem actele pe el apoi sa depunem pentru autorizatie de demolare. Dar nu e clar ce presupune exact toata partea asta cu intabularea si apoi demolarea, cei de la primarie nu ne-au spus clar ceva.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2019
chris2011, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa magazie lemne MihaiErik MihaiErik Bună ziua, stăm într o curte comuna în Brașov, și deținem 4 magazii de lemne construite în 1977 fără autorizație, care au fost transformate în ... (vezi toată discuția)
Garaj concesionat Ionutscanning Ionutscanning Subiect: Garaj concesionat Buna ziua, Am gasit un garaj de vanzare la 70 mil la un batran de apoximativ 75-80 de ani in spatele blocului in care ... (vezi toată discuția)
Dilema Slick_vic Slick_vic Buna ziua, am un garaj construit pe domeniu public in baza unui act notarial intre mine si ADPP, prin care se specifica clar la art.2 din conventie destinatia ... (vezi toată discuția)