Buna un prieten este intr-o situati ingrata, a avut un accident rutier pe timp de noapte a lovit un pieton pe trecerea de pietoni iar victima a decedat intrebarile sint;
1. care este pedeapsa care este pasibil?
2. in cazul de despagubiri apartinatorilor victimei de compania asigurare ,asigurarea ii poate pretinde sa returneze bani?
Daca a avut o asigurare RCA valabilă la momentul producerii accidentului, asiguratorul preia riscul asigurat, despagubind părțile civile. Asiguratorul recuperează sumele plătite cu titlul de daune, doar daca: art. 58. - asiguratorul recupereaza sumele platite drept despagubiri de la persoana raspunzatoare de producerea pagubei, in urmatoarele cazuri:
a) accidentul a fost produs cu intentie;
b) accidentul a fost produs in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice ca infractiuni savarsite cu intentie, chiar daca aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau in timpul comiterii altor infractiuni savarsite cu intentie;
c) accidentul a fost produs in timpul cand autorul infractiunii savarsite cu intentie incearca sa se sustraga de la urmarire;
d) persoana raspunzatoare de producerea pagubei a condus autovehiculul fara consimtamantul asiguratului
Asigurarile accident
okey
la un accident cu victime intra asigurarile pentru despagubiri Acum asigurarile dupa despagubirea victimilor vor incerca sa-si recupereze despagubirea data ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca
Valy90
Am avut un accident de circulatie, in urma caruia din vina mea am lovit un autoturism. Mentionez ca am avut o alcoolemie de 0,12. Intrebarea mea ar fi daca ... (vezi toată discuția)