avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna un prieten este intr-o situati ingrata, a avut un accident rutier pe timp de noapte a lovit un pieton pe trecerea de pietoni iar victima a decedat intrebarile sint;
1. care este pedeapsa care este pasibil?
2. in cazul de despagubiri apartinatorilor victimei de compania asigurare ,asigurarea ii poate pretinde sa returneze bani?
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 23:46, 16 Septembrie 2014
Daca a avut o asigurare RCA valabilă la momentul producerii accidentului, asiguratorul preia riscul asigurat, despagubind părțile civile. Asiguratorul recuperează sumele plătite cu titlul de daune, doar daca: art. 58. - asiguratorul recupereaza sumele platite drept despagubiri de la persoana raspunzatoare de producerea pagubei, in urmatoarele cazuri:
a) accidentul a fost produs cu intentie;
b) accidentul a fost produs in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice ca infractiuni savarsite cu intentie, chiar daca aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau in timpul comiterii altor infractiuni savarsite cu intentie;
c) accidentul a fost produs in timpul cand autorul infractiunii savarsite cu intentie incearca sa se sustraga de la urmarire;
d) persoana raspunzatoare de producerea pagubei a condus autovehiculul fara consimtamantul asiguratului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarile accident okey okey la un accident cu victime intra asigurarile pentru despagubiri Acum asigurarile dupa despagubirea victimilor vor incerca sa-si recupereze despagubirea data ... (vezi toată discuția)
Asigurare rca Valy90 Valy90 Am avut un accident de circulatie, in urma caruia din vina mea am lovit un autoturism. Mentionez ca am avut o alcoolemie de 0,12. Intrebarea mea ar fi daca ... (vezi toată discuția)
Actiune regres asigurator milikutza milikutza Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca un sofer cu 1.21 alcool in sange vinovat de un accident cu victima se incadreaza intr-unul din cazurile ... (vezi toată discuția)