avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale adeverinta contributie somaj
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

adeverinta contributie somaj

buna ziua,
am o problema cu penultima firma, am toate actele pentru pentru somaj, am fost cu dosarul si mi se mai cere adeverinta cu contributia pentru somaj de la penultima firma pentru ca nu am 12 luni de contributie in 2 ani la firma care m-a dat in somaj.Firma aia nu vrea sa imi de adeverinta pe motive ca nu are timp sa o faca, ca ,, ce eu sunt angajatul lor'', ca dureaza mult si le iau din timp, ca nu vede rostul la aceasta adeverinta , pur si simplu nu vor sa mi-o faca si vreau sa stiu ce pot face in acest caz daca este vre-un mod sa ii fortez sa imi dea adeverinta aceasta, pentru ca eu am toate actele si ei ma tin pe loc

Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
gucci_20, utilizator
Cel mai recent răspuns: lumi71 , utilizator 19:15, 21 Mai 2009
Trimiteti cu confirmare de primire o cerere in care solicitati in scris adeverenta completata de care aveti nevoie. Sunt obligati sa v-o elibereze. Specificati in cerere ca daca nu va elibereaza adeverinta completata corect, intr-un termen de ..... zile (invocati un numar de zile in care aveti termen sa depuneti dosarul) ii dati in judecata si le pretindeti ca dauna indemnizatia de somaj pentru perioada in care nu va puteti depune dosarul din cauza lor. Din pacate, cateodata, pentru un drept absolut elementar pe care il avem trebuie sa recurgem la tot felul de presiuni. Mai aveti o solutie:
O persoana angajata la Agentia de somaj sa va ofere informatiile de care aveti nevoie in completarea acelei declaratii, sa vi le treceti in acea adeverinta si sa ii ruigati pe cei de la firma cu pricina sa v-o semneze si sa v-o stampileze, ca ar dura foarte putin.
Va doresc mult succes
cererea trebuie sa o mai duc la un notar ca sa am mai multa siguranta ca mi-o trimit? ca asa trimit cerea cu confirmare de primire si ei tot nu im dau ce dovada am ca am trimis o cere si nu o simpla scrisoare
o ideea:
trimit cerere cu confirmare de primire si cer ca adeverinta sa fie trmisa de catre ei tot cu cinfirmare de primire in x timp


eu azi am fost la ajofm si de acolo mi-au zis ca sunt obligati prin lege sa imi elibereze aceasta adeverinta, maine ma duc personal la firma respectiva si daca si maine ma refuza actionez in forta
Ce treaba are notarul la faza asta?
Scrieti o cerere:
"Catre....
prin prezenta, subsemnatul ...., angajat al societatii dvs... in perioada....., va rog sa binevoiti a-mi completa, semna si stampila adeverinta de somaj anexata prezentei. Precizez ca in cazul in care cererea mea nu va primi un raspuns favorabil i termen de .... voi fi nevoit sa ma adresez instantei de judecata din ..... si sa va pretind indemnizatia de somaj cuvenita de care ma privati prin refuzul acestei cerereri.
Am convingerea ca veti intelege situatia in care ma aflu si ma veti ajuta.
In acest sens, va las nr de tel la care sa ma sunati sa vin dupa adeverinta, completata, semnata si stampilata, care imi este atat de necesara. Va multiumesc."
O semnati, o faceti in doua exemplare, un exemplar il trimiteti cu posta cu confirmare de primire la adresa la care stiti ca functioneaza societatea si asteptati raspuns. Sunt convinsa ca nimeni nu face pe nebunul pentru un fleac.
(adeverinta, nu faptul ca intrati in somaj)
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu o firma recuperare creante constantin29 constantin29 Buna ziua,vreau sa trimit o notificare unei firme de recuperare creante care ma tot suna de o vreme cum ca as avea o datorie la telefonul mobil de prin 2008 si ... (vezi toată discuția)
Probleme acte somaj dante7 dante7 Buna, M-am prezentat la AJOFM cu dosarul si m-i sa spus ca adeverinta privind cotizatia la somaj nu este buna deoarece nu are stampila AJOFM si nu am stagiu ... (vezi toată discuția)
Refuz de a completa adeverinta pt. somaj palm palm Buna ziua Am urmatoarea problema. Firma la care lucrez m-a trimis in somaj. La depunerea dosarului am primit formularul de adeverinta care trebuia completata ... (vezi toată discuția)