avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele de bloc primeste bani?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele de bloc primeste bani?

Am fost propus zilele astea ca si presedinte la blocul meu in care locuiesc! Intrebarea mea ii simpla! Se primeste ceva bani asa cum primeste si administratorul? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:37, 17 Septembrie 2014
Legea 230/2007 Articolul 32
(1)Presedintele asociatiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli .
(2)Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.

Ce drepturi si obligatii aveti, puteti sa gasiti in Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007.
Multumesc pentru raspuns! Dar asa poate din experienta dvs ce sume se platesc de obicei? Eu nu ma pricep dar vreau sa am si eu ceva cunostinte incat sa stiu daca sa iau sau nu o decizie! Multumesc si astept un raspuns!
Suma depinde de cat de mare este asociatia, de cat are administratorul, de cat de mult aveti de gand sa va implicati in rezolvarea problemelor asociatiei.
In primul rand trebuie sa va pricepeti pentru a nu fi presedinte doar de forma, sa puteti lucra efectiv si sigur ca atunci in functie de munca puteti fi si retribuit.
Presedintele dinaintea dumneavoastra ce indemnizatie a avut? Comparati-va cu fostul si stabiliti o indemnizatie cat de cat apropiata.
Se poate tine cont de marimea asociatiei, de situatia mai buna ori mai dificila in care este asociatia, de necesitatea demararii unor lucrari de reparatii, de recuperarea multor debite, de punerea la punct a multor lucruri ce merg prost in acea asociatie, de planul de masuri pe care-l propuneti proprietarilor...
Sunt situatii in care proprietarii vor ca presedintele si membrii comitetului, chiar cenzorii, sa munceasca gratuit. Dar sunt si situatii cand proprietarii se roaga de vecini sa accepte functiile respective si le ofera, le propun anumite sume chiar in adunarea generala.
Indemnizatia presedintelui nu are nici o legatura cu salariul administratorului, ci efectiv cu responsabilitatea de presedinte si mai ales cu munca sa.
Pai cam are legatura cu salariul administratorului deoarece nu poti cere 500 lei ca indemnizatie, daca administratorul primeste 300 lei.

Alte discuții în legătură

Fisa postului-administrator imobile scrichy scrichy doresc un model pentru fisa postului,la administaratorii de bloc,cum se intocmeste,in cazul in care are si cumul de functii[contabil-casier],ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Expertiza contabila claudiuklf claudiuklf in cadrul asociatiei noaqstre a iesit expertiza contabila cu un deficit de 500 milioane lei pe cine trebuie sa tragem la raspundere .asi vrea sa stiu daca ne ... (vezi toată discuția)
Contract de munca sau ce ? mitzmi mitzmi Este in acelasi timp: presedinte, administrator, CONTABIL, gestionar, casier ,la bloc cu 12 apartamente (calculeaza doar pt. consum electricitate si ... (vezi toată discuția)