In partea dreapta a acestei pagini gasiti la "Documente utile" un model general de fisa a postului.
Pentru administrator completati pe acea fisa datele concrete si atributiunile.
Redau doar partea cu atributiunile administratorului direct aici:
Administratorul are următoarele atribuţiuni pentru întreţinerea condominiului:
- Administratorul va verifica zilnic prin control efectuarea curăţeniei, funcţionarea instalaţiilor de apa si canalizare de la subsol, instalaţia electrice, lift, etc
- Zilnic va verifica apometrele individuale trecând cel puţin de 2 ori pe an la fiecare proprietar, rezolvând şi alte probleme sau le aduce la cunoştinţa comitetului pentru rezolvare.
- Pentru lucrările de reparaţii privind proprietatea comună, administratorul, ţinând seama de preţ, durată de execuţie şi calitate, supune spre analiză, selecţie de oferte şi aprobare comitetului executiv al asociaţiei de proprietari ofertele operatorilor economici care satisfac cerinţele, în vederea executării lucrărilor, conform legislaţiei în vigoare, potrivit art. 37 din Legea nr. 230/2007. În caz contrar, cheltuielile nu vor fi acceptate la plată.
- Toate lucrările de efectuat se vor stabili cel puţin cu un membru din comisia tehnică şi numai după discutarea şi aprobarea lor în comitetul executiv. Administratorul poate să execute, in caz de avarii şi urgenţe, lucrări de reparaţii numai cu aprobarea peşedintelui cu întocmirea imediată a unui referat ce va fi apoi adus la cunoştinţa comitetului executiv.
- Supraveghează şi îndrumă pe cei care realizează reparaţii conform devizelor de lucrări şi contractelor încheiate. Participă la recepţia lucrărilor împreună cu cel puţin 2 membri al comisiei tehnice, consemnând concluziile imediat în procesul verbal de recepţie
Administratorul cumulează funcţiile de casier şi contabil astfel:
- Face incasari zilnic intre orele 9 si 11.
- Înregistrează incasările şi plăţile prin casă şi banca in fişele fiecărui proprietar, agent economic sau furnizor, iar la sfîrşitul lunii întocmeşte jurnalul de casă şi jurnalul de bancă
- Calculează penalizarile conform sistemului propriu de penalizari stabilit de comitetul executive.
- Întocmeşte listele de plată lunar si le afişează între 15 si 20 ale lunii după verificarea acestora de către cenzor şi aprobarea lor de preşedinte.
- Întocmeşte si elibereaza chitanţe pentru sumele încasate conform listelor de plata.
- Întocmeşte zilnic Registrul de casă în două exemplare, fără corecturi, ştersături sau tăieturi.
- Zilnic îndosariază primul exemplar din Registrul de casă, pentru operarea încasărilor în contabilitate, impreună cu documentele de casă.
- Ridică de săptămânal de la bancă Extrasul de cont şi documentele aferente, înregistrând în contabilitate plăţile şi încasările .
- Depune numerarul încasat în fiecare zi în contul asociaţiei, oprind în casă maxim 2000 lei pentru plăţi urgente, neprevăzute, avarii, etc.
- Întocmeşte şi depune la banca documente de plată a furnizorilor cu aprobarea preşedintelui
- Înregistrează facturile primite în fişele furnizorilor.
- Face plăţi numerar din caserie numai cu aprobarea preşedintelui.
- Întocmeşte statele de plata şi achită salariile în ultima zi lucrătoare a lunii, după ce au fost verificate de cenzor şi aprobate de preşedinte.
- Întocmeşte declaraţiile pentru impozite şi taxe şi le prezintă cenzorului şi apoi preşedintelui până la data de 15 a fiecărei luni pentru luna anterioară. În aceeaşi zi cu depunerea acestor declaraţii, întocmeşte foi de vărsământ şi achită impozitele şi taxele La fel procedează cu situaţiile ce se depun trimestrial, semestrial sau anual.