avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instructor independent PFA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instructor independent PFA

Buna ziua,
Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu niste raspunsuri....va rog. Sotul meu si-a luat atestatul pentru instructor auto atestat ( vrand sa faca conducere cu masina noastra ) in aprilie 2009. El nu a activita prin nici o scoala de soferi. A cautat pe net si a vorbit si cu instructori cu vechime si i s-a zis ca nu trebuie sa fi lucrat intr-o scoala de soferi ( inainte legea spunea ca trebuie sa fi lucrat 5 ani intr-o scoala ca apoi sa te poti autoriza ca instructor independent ). A echipat masina cu dubla comanda, a cumparat cucuvea, si-a facut ITP pentru scoala si tot ce mai trebuia. Azi s-a dus la RC sa-si depuna actele pentru PFA si de acolo i s-a zis ca NU SE POATE. Ca trebuie sa fi muncit 2 ani intr-o scoala de soferi:((:((. Ce facem acum?? Am uitat sa zic ca el a intrat in samaj de luna aceasta si se putea sa-si pastreze si somajul si sa faca si cursuri.Va rog poate exista vreo portita.....ce sa facem? Se poate sa faca un contract de comodat cu o scoala de soferi....dar sa i-a si somajul?? Va rog daca ma puteti ajuta. Legea este foarte ambigua si lasa la latitudinea celor care o " manuiesc ".#-o
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: stelutza_tl , utilizator 20:36, 24 Mai 2009
Contractu decomodat rezolva masina, nu soferul. Eu inteleg faptul ca la RC sotul trebuie sa faca dovada ca a lucrat la o scoala de soferi. Incercati sa obtineti de la o scoala de soferi o adeverinta cum ca a efectuat un curs de acest gen. Am observat ca nu sunt chiar rigizi cei de la RC si mai incercati si la alti functiopnari ca unii sunt mai permisivi.
Va doresc mult succes!
Da intr-adevar trebuie sa faca dovada ca a lucrat intr-o scoala de soferi timp de 2 ani de zile. Initial dna de acolo i-a spus ieri sotului meu ca ii trebuie un contract de colaborare cu o scoala de soferi pentru 2 ani de acum incolo. Azi i-a zis ca ii trebuie retroactiv. Eu desi am lucrat intr-o scoala de soferi ca si secretara si asi putea rezolva de un contract, ne impiedica atestatul ( care este obtinut in luna aprilie a anului 2009 ). De contractul incepand cu data de azi i-am facut rost dar i-a zis ca nu e bun. Pana acum au fost destui domni din orasul nostru care si-au luat actul dar se pare ca s-a schimbat ceva si doamnele nici numai vor sa discute. Sa fim noi oare ghinionisti??#-o#-o#-o
Mai am o intrebare.....sotul are si SC.....nu se poate autoriza cu codul 8553 ( scoala de conducere..pilotaj )??
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2009
stelutza_tl, utilizator
luati legatura cu un avocat care se ocupa cu deschiderea firmelor, sa va ajute la RC. Ei stiu sa puna ltfel problema. Sunt sigura ca veti reusi. Succes in continuare
Multumesc pentru raspuns
Din cite stiu eu la ORC , pt PFA trebuie sa faci dovada calificării in meserie , si se face prin 2 moduri : ori cu diploma / atestat de absolvire a unui curs de specialitate 2 ) ori cu 2 ani vechime trecuta in cartea de muncă ( si depuse copii ) .... este actul care incurcă pe majoritatea celor care vor PFA. Ciudat e ca va cere vechimea , daca aveti atestatul ( cine a emis atestatul ??? ...sa nu fie aici buba ? !!)
Anul trecut era un zvon cum că instructorii auto nu mai pot functiona ca PFA ci doar ca societate SC.
Prin urmare , daca sotul are SC poate activa pe 8553 .
Dacă il are deja in actul constitutiv (statut ) atunci trebuie doar autorizata activitatea in baza declaratiei 2 la ORC , .... daca nu are in statut , atunci se face o Hotărâre AGA ( sau a asociatului unic ) prin care se completeaza obiectul de activitate a societatii cu codul 8553 , si ca activitate principala , care se depune la ORC alaturi de aceeasi declaratie 2 .

Alte discuții în legătură

Ingradirea dreptului la munca GMN GMN Sunt instructor auto autorizat, dupa ce am urmat, fireste, un curs de atestare profesionala organizat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii ... (vezi toată discuția)
Autorizare instructor auto dorin75 dorin75 sunt angajat cu 8 la o institutie. am mai fost angajat cu contract de munca partial la o scoala de soferi (program de 4 ore timp de 2 ani) am practicat ... (vezi toată discuția)
Instructor auto cu autorizatie pfa bebe_aso07 bebe_aso07 Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns ......pentru a profesa ca instructor auto cu autorizatie PFA este obligatoriu sa fi lucrat ca instructor (angajat) la ... (vezi toată discuția)