avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere - nu vreau sa intru in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere - nu vreau sa intru in preaviz

pe data de 26 aug am incheiat un contract de munca cu o firma pe durata determinata funtia era munca de teren dar cind am semnat contractul nu mis-a spus ca trebuie sa merg la 7-8 locatii pe zi sau sa fac poze pe locatiile respective si sa le trimit agentului meu mai ales ca pe aceste locatii nu e voie sa faci poze mergeam pe teren cu transportul in comul si programul de lucru era 8 ore dar eu am stat si 10ore si 12 ore pentru ca imi cerea cit mai multe locatii si cind ajungeam acasa neavind un tel performant pozele le descarcam pe PC si pe urmle trimiteam agentului acest lucru fiind in jurul orei 9,30 .10 seara nefiind din oras cind i am spus sefei mele ca eu nu sint pe post de fotograf si nu imi permit sa cumpar tel perfomant sa i pot trimite ei poze m ia raspuns ca sit concediata si ca trebuie sa vin in preaviz din cite am inteles eu din legea 53/2003 ca nu au ce sa mi faca daca nu ma duc la munca in preaviz mai ales ca sint in perioada de proba si inca o problema cind am semnat contractul mis a spus ca salariul il primesc o data pe luna pe data de 15 surpriza pe 15 am luat bani decit pe 4 zile din august cind am intrebat de ce atit s-a platit mi au raspuns ca la ei asa se plateste lucrezi de pe 1 sept pina pe 30 si iei bani pe 15 oct deci eu muncesc o luna jumate si iau bani pe o luna asa ceva nu scrie in contract problema e ce risc daca nu ma duc la munca in preaviz
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 17 Septembrie 2014
Sigur nu scrie in contract data la care se plateste salariul? Mie imi pare ca au platit corect.

Daca sunteti in perioada de proba faceti o notificare pentru inchiderea contractului si gata.
Voi incerca sa va explic pas cu pas:
1. Intradevar, conform art.31 alin.3. din Codul Muncii "(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia."
Deci, printr-o notificare scrisa si nici decum verbala.
2. Daca prin notificare este stabilita data incetarii a activitati, dvs. aveti obligatia contractuala de a va prezenta la locul de munca pentru indeplinirea atributiilor postului pana la data mentionata, conform art.31 alin (4) Pe durata perioadei de proba salariatul beneficiaza de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.
3. Neindeplinirea clauzelor contractuale sau atributiilor postului este o abatere disciplinara si ca atare atrage sanctiuni...
art.247(2) Abaterea disciplinara este o fapta in legatura cu munca si care consta intr-o actiune sau inactiune savarsita cu vinovatie de catre salariat, prin care acesta a incalcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil, ordinele si dispozitiile legale ale conducatorilor ierarhici. Deci, nici decum nu vorbim de preaviz...
4. referitor la salariu, vi s-a explicat corect, daca prin CIM s-a stabilit plata salariului pe data de 15, in luna saptembrie vi s-a calculat si s-a platit salariul pe luna august, iar salariul aferent lunii septembrie se va calcula si se va plati in luna octombrie.
melinaR a scris:

.... problema e ce risc daca nu ma duc la munca in preaviz


1. Nerespectarea de către salariat a termenului de preaviz reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Asadar, angajatorul este îndreptăţit să dispună concedierea disciplinară a salariatului, în cazul în care acesta nu respectă termenul de preaviz, absentând de la serviciu.

2. Pe ce durata s-a incheiat c.i.m., intrucat ati mentionat ca este vorba despre un c.i.m. pe durata determinata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia ... Iulyan67 Iulyan67 Daca eu nu respect cele 15 zile de lucru cu program normal de 8 ore, ce mi se poate intampla ? (vezi toată discuția)
Preaviz 14 zile calendaristice sau lucratoare??? vanda85 vanda85 Am o intrebare,preavizul in cazul demisiei este de 14 zile lucratoare sau calendaristice?Mai doresc sa aflu dc in preaviz ,este legal si pot solicita sa stau ... (vezi toată discuția)
Poate fii concediat un salariat in perioada de proba ? lia sfercea lia sfercea As dori sa stiu daca poate fii concediat disciplinar un salariat in perioada de proba deoarece a incalcat grav fisa postului, regulamentul intern si a adus ... (vezi toată discuția)