avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Tatal nu beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Tatal nu beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea copilului... ce se intampla?

Buna seara!Deoarece am fost pusa in incurcatura chiar de functionarele de la AJPIS,una sfatuindu-ma intr-un fel alta in alt fel,eu nu mai stiu dupa cine sa ma iau ca sa nu am de suferit.Am o fetita care in data de 18 octombrie 2014 implineste 2 anisori si mi s-a spus ca tatal nu indeplineste conditiile pt.acordarea indemnizatiei pentru ca este angajat din data de 3 aprilie 2012,deci nu are 12 luni lucrate inainte de nasterea fetitei.In acest caz,ce se intampla:sunt obligata sa ma intorc mai repede la munca cu o luna fiindca mi se intrerupe indemnizatia (dupa spusele functionarei nr.1) sau mai am dreptul la indemnizatie pana in ziua cand implineste fetita 2 ani(dupa spusele functionarei nr.2).Sunt intr-o mare dilema pt.k ca mi-e frica in cazul in care stau acasa pana se implinesc 2 ani sa nu raman fara indemnizatie si fara salariu din moment ce nu incep munca si sa mai am si probleme la munca.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 17 Septembrie 2014
Daca tatal nu indeplineste conditiile de acordare a indemnizatiei pentru CCC, durata CCC pentru mama nu se reduce cu o luna de zile.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor :
Art. 4^1. -(1) in aplicarea prevederilor art. 11 lit. a) din ordonanta de urgenta, celalalt parinte sau cealalta persoana prevazuta la art. 8 alin. (2) din ordonanta de urgenta care nu a solicitat dreptul la indemnizatie poate solicita acest drept, daca indeplineste conditiile de acordare, oricand pana la implinirea de catre copil a varstei de un an, 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap. Daca acest drept nu se solicita, concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului se reduc cu o luna
(2) in situatia prevazuta la alin. (1), persoana indreptatita care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului
(3) in cazul persoanei singure sau in cazul in care nu sunt indeplinite conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului, prevederile art. 11 din ordonanta de urgenta nu se aplica
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Terminare ccc si angajare petosticky1979 petosticky1979 Buna ziua! copilul a implinit 1 an si 11 luni pe data de 7 septembrie 2015, eu alegand la depunerea dosarului CCC pe o periada de 24 luni. as dori sa stiu cum ... (vezi toată discuția)
Informatie intoarcere la serviciu din concediu de cresterea copilului adryanutza83 adryanutza83 Buna ziua as dori sa va intreb eu cand ar trebui sa ma intorc la serviciu daca in data de 11 septembrie 2013 am nascut-o pe fetita mea si precizez ca sotul meu ... (vezi toată discuția)
Concediu creștere copil RuxiBataga RuxiBataga Bună! Fetița mea împlinește 2 ani la data de 30 noiembrie 2019, eu fiind însărcinată cu al doilea copil, urmând să nasc la începutul lunii ... (vezi toată discuția)