avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea vechimii pentru grupa a II-a de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea vechimii pentru grupa a II-a de munca

Buna ziua,

am rugamintea sa ma indrumati in urmatoarea situatie: tatal meu in varsta de 57 de ani a lucrat un numar de 15 ani la o societate unde colegii sai au obtinut incadrare in grupa a II-a de munca dupa falimentul societatii in mod direct de la lichidator sau prin judecata. Perioada lucrata a fost intre anii 1985 si 2000. Societatea a dat faliment si a fost initiata procedura printr-un lichidator. In urma cu aprox. 2-3 ani s-a incheiat procedura de faliment si lichidatorul nu mai are dreptul sa faca nicio mentiune, sa elibereze vreo adeverinta, etc in numele societatii. ITM judetean nu are inscrieri despre societate decat incepand cu anul 2001/2002. Arhivele Nationale care ar trebui sa preia arhivele societatii de la lichidator nu le preia, deoarece specifica faptul ca nu ar fi conforme. Tatal meu cu dovada a 2 colegi care au primit incadrare si inscrieri in grupa a II-a de munca a dat societatea in judecata in cursul acestui an, raspunsul fiind unul negativ din partea judecatoriei, in sensul nu ca i s-ar refuza inscrierea mentiunii ci ca nu exista persoana juridica abilitata sa faca aceasta inscriere. Daca ar beneficia de recunoasterea acestor ani cu incadrare in grupa a II-a de munca, si cu cei care-i mai are lucrati in grupa I, ar putea inainta dosarul catre casa de pensii, pt. ca a ajuns la varsta la care ar putea primi pensie anticipata. Din cate am observat, inca se iau in vigoare ambele grupe pt. reducerea limitei de varsta la pensionare.
Va rog sfatuiti-ma ce am putea face legal, pe cine sa dam in judecata pt. a putea obtine acel inscris....
Cu multumiri,
LF
Cel mai recent răspuns: lore_isac , utilizator 16:01, 17 Septembrie 2014
Intrebarea este ce fel de actiune prin care se solicita ce? Deoarece am intreprins o astfel de actiune prin care se chema societatea reprezentata prin lichidator, la care am primit rezolutia ca nu mai exista societatea, ca insolventa s-a incheiat si lichidatorul nu mai poate face inscrisuri, asadar tribunalul nu are pe cine obliga sa faca mentiunea necesara. Ce fel de procedura juridica si impotriva cui am putea intreprinde? Sau daca aveti recomandari de un avocat specializat in dreptul muncii din judetul CS care ne poate ajuta, va rog recomandati-mi in privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"recuperare" dovada grupa 2 munca crispus crispus Buna ziua, Tatal meu in varsta de aproape 62 de ani a lucrat in perioada 1980-1997 incadrat in grupa a II-a de munca, dar din pacate acest lucru nu este ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera grupa ii a iulian28 iulian28 Buna ziua , Tatal meu in varsta de 62 ani se confrunta cu o problema legata de vechimea in munca , a lucrat la o societate 16 ani pe functia ... (vezi toată discuția)
Grupa a-ii-a?! meserie strungar - intreprinderea de ventilatoare elena20152015 elena20152015 Buna ziua, Am o situatie mai dificila privind pensionarea tatalui meu, el are 55 de ani,sufera de diabet si doreste sa se pensioneze, insa nu pe caz de ... (vezi toată discuția)