avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... \"Recuperare\" dovada grupa 2 munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

"Recuperare" dovada grupa 2 munca

Buna ziua,

Tatal meu in varsta de aproape 62 de ani a lucrat in perioada 1980-1997 incadrat in grupa a II-a de munca, dar din pacate acest lucru nu este trecut si in cartea de munca.
Societatea la care a lucrat a intrat in faliment (IJPIPS Dorohoi) iar arhivele ar fi fost distruse in inundatia din 2010... Nu mi-e foarte clara legatura cu TERA ILDO SA si daca mai exista firma ce a facut lichidarea...

Ce demersuri s-ar mai putea face?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:51, 23 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
IJPIPS Dorohoi în urma privatizării, s-a rupt în două: Fabrica de cărămidă şi ILDO.

ILDO a devenit TERA ILDO SA care si-a schimbat sediul din mun. Dorohoi, jud. Botoșani, în mun. București, str. Cernești nr. 28, Camera 3 , sector 1.

TERA ILDO SA are ca lichidator judiciar INTERCOM MANAGEMENT SPRL.
Ultima modificare: Marți, 10 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa mai tardiv, va multumesc pentru raspuns. O parte din arhiva ILDO a fost distrusa in acea inundatie (2010 cred).
Cei de la Intercom spun ca nu gasesc in arhiva ramasa vreo dovada despre grupa a 2a a tatalui meu.

Unii colegi ai tatalui meu au fost inspirati sa-si ia respectivele adeverinte inainte de inundatie si au obtinut cel putin partial anii pentru grupa a 2a. Se spune ca Ildo ar fi platit contributiile pentru grupa a 2a.

Mai poate fi atacata in vreun fel decizia de pensionare (care nu include nimic din grupa a 2a)? Cam ce sanse ar avea un proces cu eventual martori?

Multumesc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca mai sunteti in termenul de contestare , se mai poate ataca in instanta decizia respectiva.

Referitor la "sanse ", nu aveti de unde sa stim noi ce va decide o instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! aveti cumva idee pentru firmele lubrifin brasov si ... Andra MC. Andra MC. Buna ziua! Aveti cumva idee pentru firmele Lubrifin Brasov si Meco SA cine sunt actualii arhivatori si de unde se pot obtine adeverinte privind grupa de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatal meu urmeaza sa se pensioneze si are nevoie de ... anttony anttony Buna ziua, Tatal meu urmeaza sa se pensioneze si are nevoie de adeverinte de vechime de la mai multe societati la care a lucrat in trecut (intre anii ... (vezi toată discuția)
Arhiva unei societati desfiintate teomoldoveanu teomoldoveanu Buna ziua ! Va rog daca ma puteti ajuta sa gasim arhivele societatii SC FORAJ SONDE SA BUCURESTI J 15/116/2005 CUI 1556617 Sotul meu a lucrat la aceasta ... (vezi toată discuția)