avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inregistrare contabila pt vanzare online prin curier
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inregistrare contabila pt vanzare online prin curier

Am un pfa, neplatitor de tva. Contabilitate partida simpla.
Ma intereseaza cum pot inregistra in contabilitate incasarea unui produs care a fost expediat prin curier rapid cu plata ramburs. Stiu ca nu pot oferii factura fiscala pentru ca este necesara semnarea de catre cumparator. Se ofera bon fiscal? Care este procedura? Multumesc frumos!!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:07, 17 Septembrie 2014
Semnarea facturii nu este obligatorie (art. 155 CF).

Puteti trimite in colet factura iar curierul sa emita chitanta ramburs pentru decontare.
Buna ziua, Conform, art. 55 din codul fiscal
(28) Semnarea şi ştampilarea facturilor nu constituie elemente obligatorii pe care trebuie să le conţină factura.
Deci, in pachet puteti pune factura si eu zic sa puneti si chitanta si chiar daca chitanta nu o semneaza clientul, curierul va aduce banii si dovada primirii banilor.
In pachet puneti doar factura.
Clientul va plati reprezentantului firmei de curierat la primirea coletului apoi firma va depune banii in contul bancar. Deci nu mai e cazul sa discutati de chitanta. Daca totusi firma de curierat va da banii in numerar atunci ii veti da firmei da si chitanta.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare marfa magazin online badalanmarin badalanmarin cum se procedeaza la incasearea de bani cash dupa livrarea unui colet la o persoana fizica la adresa acestuia. cand se rupe bonul fiscal si de ce casa de ... (vezi toată discuția)
Greseala mare: chitante catre persoane fizice - cum pot repara situatia hordymulberry hordymulberry Buna ziua. Am cam incurcat borcanele. Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la ... (vezi toată discuția)
Documente de intocmit in cazul livrarii de bunuri prin curier lori_ultras lori_ultras Buna ziua , mi-am deschis de curand o micro cu activitatea - vanzare de haine pe internet - si as vrea sa stiu daca mai e nevoie sa adaug chitanta sau factura ... (vezi toată discuția)