avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Semnatura contract
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Semnatura contract

Buna ziua,
As dori sa stiu daca este stipulat undeva ce culoare trebuie sa aiba semnatura
si stampila care se aplica pe un contract.
Va multumesc!
In nici o lege nu este prevazut asa ceva in general, aplicabil penrtu toate contractele si /sau toate persoanele.
Poate vetigasi prin anumite regulamente de functionare pentru anumte institutii, firme etc. reguli interne aplicabile in acele cazuri, dar la nivel antional nu exista in lege nici macar obligativitatea aplicarii stamplielor de catre firme, si nici obligativitatea ca toate contractele sa fie semnate (unele se pot incehia verbal).
Nu este prevazut in vreun text de lege ce culoare trebuie sa aiba pasta pixului/cernelei cu care se semneaza un contract. Sunt institutii care solicita sa nu se semneze cu culoare neagra pentru a nu se confunda originalul cu o copie.
Si eu le solicit acelasi lucru clientilor mei, verde, albastru, rosu, de evitat culori care nu se vad sau negru.
Dar e o practica, nu o obligatie legala.
Sigur, ca sa va indrumam, poate trebuia sa ne fi spus de ce va intereseaza, cine v-a cerut asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie rutiera anton39 anton39 Buna ziua; Doresc sa schimb o parte din culoarea masinii si de acea doresc sa stiu in ce proportie trebuie sa pstrez culoarea trecuta in talonul masinii( exp; ... (vezi toată discuția)
Culoare tus stampila societate comerciala Popescu Lorena Popescu Lorena Pot schimba culoare tusului la stampile, din negru in albastru, la o societate comerciala? (vezi toată discuția)
Auto culoare neomologata rar alexandra31 alexandra31 Buna ziua am si eu o problema De curand am achizitionat o masina de pe un site de vanzari de la o persoana fizica Ne-am vazut mmi-a placut masina in special ... (vezi toată discuția)