In nici o lege nu este prevazut asa ceva in general, aplicabil penrtu toate contractele si /sau toate persoanele.
Poate vetigasi prin anumite regulamente de functionare pentru anumte institutii, firme etc. reguli interne aplicabile in acele cazuri, dar la nivel antional nu exista in lege nici macar obligativitatea aplicarii stamplielor de catre firme, si nici obligativitatea ca toate contractele sa fie semnate (unele se pot incehia verbal).
Nu este prevazut in vreun text de lege ce culoare trebuie sa aiba pasta pixului/cernelei cu care se semneaza un contract. Sunt institutii care solicita sa nu se semneze cu culoare neagra pentru a nu se confunda originalul cu o copie.
Si eu le solicit acelasi lucru clientilor mei, verde, albastru, rosu, de evitat culori care nu se vad sau negru.
Dar e o practica, nu o obligatie legala.
Sigur, ca sa va indrumam, poate trebuia sa ne fi spus de ce va intereseaza, cine v-a cerut asa ceva.
Legislatie rutiera
anton39
Buna ziua; Doresc sa schimb o parte din culoarea masinii si de acea doresc sa stiu in ce proportie trebuie sa pstrez culoarea trecuta in talonul masinii( exp; ... (vezi toată discuția)