avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale culoare tus stampila societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

culoare tus stampila societate comerciala

Pot schimba culoare tusului la stampile, din negru in albastru, la o societate comerciala?
Cel mai recent răspuns: ContSters121351 , utilizator 12:32, 14 Ianuarie 2010
Da, afara de situatiile cand legea prevede expres o anumita culoare - de ex actele de stare civila se completeaza doar cu cerneala speciala de culoare neagra asigurata de ministerul de resort - nu exista, din cate cunosc, nici o interdictie sau o recomandare privind stampila pentru societatile comerciale. Un alt exemplu este stampila de avocat pentru care sunt prevazute in statut dimensiunile, forma si continutul fara a fi aratata culoarea, care cel mai adesea este neagra (dar poate fi si alta - am vazut una verde). In plus, culoarea neagra are dezavantajul de a se observa mai greu mai ales pe documentele scoase cu inkjet.
Daca insa cautati o lege care sa dispuna ca aveti voie sa faceti acest lucru, cred ca o cautati degeaba.
P.S. Am uitat de statut, daca exista in statut o prevedere cu privire la stampila, forma culoare, dimensiune, continut, etc ea trebuie respectata. Nu prea se intampla asta intrucat statutele sunt in general trase la copiator dar trebuie verificat.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Popescu Lorena a scris:

Pot schimba culoare tusului la stampile, din negru in albastru, la o societate comerciala?


Daca aveti audit intern si cei de la audit au stipulat in dosarele lor modelul si culoarea stampilelor atunci trebuie facuta o mentine in dosar cu privire la decizia de schimbare a culorii stampilelor care se ataseaza in dosarul respectiv.

Daca nu aveti audit intern atunci... un tus rosu cu picatele albastre mi se pare mai amuzant:D

Succes!!!
pai avem audit intern dar nu cred ca e prevazut pe undeva, oricum o sa verific. Multumesc
bun ziua! am si eu o nelamurire! ce inseamna audit intern si cine il face? va multumesc!
Auditul intern este, in interiorul unei intreprinderii sau al unui organism, o activitate independenta de aprecierea sau controlul operatiilor; el este in serviciul Conducerii. In acest domeniu, el este un control care are drept functie estimarea si evaluarea eficacitatii altor controale. Obiectivul auditului intern este de a asista membrii Conducerii in exercitarea eficace a responsabilitatilor lor furnizând analize, aprecieri, recomandari si comentarii pertinente referitoare la activitatile examinate. Auditorul intern este vizat de toate fazele activitatii intreprinderii care intereseaza Conducerea. Aceasta implica faptul de a apela pâna la aspecte contabile si financiare pentru atingerea unei intelegeri depline a operatiilor examinate.

Alte discuții în legătură

Stampila asociatie Adrianro2019 Adrianro2019 Stampila Asociatie Buna ziua, Stampila asociatie de proprietari este neagra. tusul ei este negru. Se poate schimba acest tus cu unul albastru astfel ... (vezi toată discuția)
Audit intern la o societate juridica proprietate privata flori_m2005 flori_m2005 Va rog mult sa ma ajutati si pe mine, daca se poate, cu unele idei pentru desfasurarea auditului intern la o firma privata. Societatea este auditata extern, ... (vezi toată discuția)