avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,
Tatal meu a decedat acum 12 ani, iar mama mea acum trei luni.As vrea sa stiu daca se face succesiunea separat(mentionez ca dupa tatal meu nu am facut-o). Multumesc.
Pentru fiecare se face succesiunea separat, intai tatal si apoi mama.
multumesc mult
Daca defunctii au avut acelasi domiciliu se face la acelasi notar.
Mergeti la mai multi notari ca sa vedeti cat va costa intrucat diferentele la bani pot fi mari.
Sunt succesiuni succesive, se fac la acelasi notar , la cel competent pentru ultimul defunct, adica de la domiciliul ultimul defunct. Se elibereaza un singur certificat de mostenitor, insa sunt doua dosare succesorale conexate.
succesiunile succesive se pot dezbate la ultimul domiciliu al oricarui mort...competenta fiind la alegere:)

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa unchi de frate Simonasasu Simonasasu Buna ziua, Unchiul meu, fratele tatalui, a murit. Nu are copii, nu a fost vreodata casatorit, nu are frati sau parinti in viata, are o verisoara si un ... (vezi toată discuția)
Succesiunea casei maneaflorentina31 maneaflorentina31 Succesiunea pe casa si terenul in locuinta se face separat de un al teren tot al titularului dar aflat in alta localitate? (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune - instanta competenta faneduru74 faneduru74 Care este instanta competenta sa solutioneze o cerere de indiviziune asupra unui teren potrivit noului cod de procedura civila? (vezi toată discuția)