avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuielile pentru refularea canalizarii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuielile pentru refularea canalizarii

Va supun atentiei urmatoarea problema: Suntem un bloc cu 10 apartamente, amplasate fata in fata pe casa scarilor (cate 5 - 5). La apartamentul de la parter, dreapta, a refulat canalizarea.Cine suporta costurile: doar cei de pe coloana din dreapta, sau toata lumea? Mentionez ca apartamentul de la parter, stanga, are scurgere separata.Este scutit de la plata? Va rog un raspuns de la specialistii dvs. Multumiri anticipate
Cel mai recent răspuns: ieia , utilizator 21:34, 20 Septembrie 2014
ne credeti instalatori...de intrebati aici?

sunteti asociatie sau in indiviziune pe coloane
Ma intreb, daca ati fi dvs. in aceasta situatie .... ?!
Acum referitor la problema ...daca toate apartamentele au descarcarea in acelasi camin de racord , plata se va imparti la toti locatarii !
Ceva de genul ,toti pentru unul- unul ptr. toti !
Vai de bietul vecin !
Acest "biet vecin", cum scrieti, pe care toti l-am ajutat cand a avut acest necaz, are o alta problema. Un apartament cu doua persoane, cu centrala pe gaz, consuma 1 m.c de apa lunar. Vi se pare normal? Echipa care a facut interventia a explicat ca un consum de apa atat de redus nu garanteaza evacuarea corecta a toaletei si a deseurilor menajere. Si atunci sa suportam toti urmarile acestei situatii anormale? Iar apartamentul cu scurgere separata este sau nu obligat sa contribuie la plata interventiei?
Nu va suparati dar refularea nu are nimic in comun cu,consumul redus de apa al apartamentului in cauza !
Refularea are loc de obicei la apartamentele de la parter atunci cand canalizarea este infundata .Daca vecinul dvs.avea montata o supapa de sens pe teava de scurgere,atunci asa-zisa refulare ar fi avut loc la etajul 1,bineninteles daca nu mai exista si alte apartamente la parter cu scurgerea comuna!
Si apropo' ,resturile menajere se arunca la gunoi si nu la canalizare !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
La apartamentul de la parter, dreapta, a refulat canalizarea.Cine suporta costurile: doar cei de pe coloana din dreapta, sau toata lumea?

Csturile vor fi repartizate apartamentelor de pe acelasi tronson respectiv tronsonul din dreapta care se folosesc de instalatia care a refulat
Nu poate fi invinovatit proprietarul de la parter pentru ca vecinul de la ultimul etaj a aruncat resturi care au generat refularea instalatiei parte comuna

Alte discuții în legătură

Buna ziua,am avut un incident luna trecută la un apartament ... Beja Beja Buna ziua,am avut un incident luna trecută la un apartament situat la etajul unu. Scurgerea de la bucătărie s-a înfundat cel mai posibil între mine și ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Administratorul asociatiei de proprietari vinovat de inundatia produsa in apartamentul de la parterul blocului? relav_2010 relav_2010 Buna ziua. Locuiesc la parterul blocului (p+4), construit in 1964. Deoarece absenez din tara, am imputernicit notarial o persoana care tine legatura cu ... (vezi toată discuția)