avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... dauna morala 100.000 euro accident auto
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

dauna morala 100.000 euro accident auto

am fost implicat in 2011 intr un accident auto ca sofer al masinii care a accidentat doua persoane un baiat in varsta de 18 ani si o fetita de 15,in urma procesului firma de asigurare Astra a fost obligata initial sa plateasca,fetitei,deoarece baiatul si a retras plangerea,suma de 40.000 euro,dupa care,in ultima instanta 100.000 euro,deoarece am fost in stare de ebrietate asiguratorul se v a indrepta impotriva mea,pentru recuperarea daunei platite,consider ca suma este exagerat de mare,intrebarea este daca,in aceasta situatie,ma pot adresa CEDO?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 21:01, 18 Septembrie 2014
Pentru a va adresa cu o plangere la CEDO, trebuie sa indepliniti niste conditii obligatorii.

O conditie de admisibilitate pentru cererile adresate CEDO este ca hotararea atacata sa fi ramas definitiva dupa epuizarea cailor de atac interne.

Va puteti adresați Curții Europene a Drepturilor Omului numai în cazul în care v-ați lovit de încălcarea drepturilor și libertăților protejate de Convenție Europeană.

Vedeti aceste articole :
- Cum poti da statul in judecata la CEDO, daca ti-au fost incalcate drepturile
www.avocatnet.ro/content/art...

- Din 2014 se schimba modul de intocmire a unei cereri CEDO. Cum vei putea da statul in judecata incepand de anul viitor?
www.avocatnet.ro/content/art...

sau

aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

Stimat forumist,

Cât timp procesul nu a fost inechitabil - vorbesc despre cazul dvs - nu aveți șanse de câștig la Curtea Europeană. Iar procesul de care vorbiți nici măcar nu a început.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri cedo BogdanVlad2013 BogdanVlad2013 Buna ziua anul trecut am fost arestat in Belgia pentru complicitate la furt nedovedit nici pana in ziua de astazi si mi s-au retinut permisul de conducere ... (vezi toată discuția)
Recurs pierdut. poate urma cedo? emillius emillius Buna ziua, Fratele meu a pierdut in recurs un proces impotriva unei banci, decizie irevocabila. Se poate adresa CEDO sau mai trebuie atacata aceasta decizie ... (vezi toată discuția)
Cedo crucy crucy In prezent mi s-a emis hotarare definitiva si irevocabila de la Curtea de Apel . Ma pot adresa catre CEDO ? In hotarare se retine culpa comuna a producerii ... (vezi toată discuția)