avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Proceduri CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Proceduri CEDO

Buna ziua anul trecut am fost arestat in Belgia pentru complicitate la furt nedovedit nici pana in ziua de astazi si mi s-au retinut permisul de conducere actele masinii si alte acte si asi dori sa stiu daca ma puteti ajuta care este procedura la CEDO pentru intentarea unui proces
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
BogdanVlad2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 21:21, 21 Octombrie 2013
Stimat forumist,

În primul rând, o aplicație de Curte Europeană se poate introduce, potrivit Convenției, la epuizarea căilor efective de atac.

Mai precis, puteți sesiza Curtea la sfârșitul procesului și doar în cazul în care mai aveți calitatea de ,,victimă,, respectiv dacă, potrivit principiului subsidiarității, Regatul Belgiei nu a reparat încălcările unor drepturi.

Un articol util despre sesizarea CEDO îl aveți aici:

www.avocatnet.ro/content/art...

Cu stimă.
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2013
andreigrigoriu, moderator
Procesul este inca pe rol sentinta a fost data dar am facut apel deoarece nu mi s-a aratat nici o dovada cu privire la faptele de care sunt acuzat si asi fi interesat de procedurile prin care trebuie sa trec pentru a ajunge la Cedo.Multumesc pentru raspuns.
Stimat forumist,

În acest moment nu văd cum ați putea deschide o procedură la Curtea Europeană.

Așteptați terminarea întregului ciclu procesual, deci.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie belgia BogdanDulau BogdanDulau Buna as dori sa va intreb daca nu stiti cumva daca statul belgian are dreptul sa retina un autoturism pentru furt din magazine fara sa dea vreun act ... (vezi toată discuția)
Plingere la cedo dumibog dumibog in cazul neadmiterii unei exceptii de neconstitutionalitate de catre Curtea Constitutionala se poate face sau nu plingere la CEDO ? (vezi toată discuția)
Sesizare cedo popmari popmari Buna ziua, doresc sa fac o sesizare catre CEDO in urma unui proces pierdut in Romania. Va rog frumos sa-mi explicati urmatoarele:am chemat in judecata doua ... (vezi toată discuția)