avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Orice persoana poate beneficia de ajutorul de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Orice persoana poate beneficia de ajutorul de inmormantare si deces?

Buna ziua,
as vrea sa stiu daca dupa decesul persoanei care era pensionara,pensie de 1000 lei beneficiaza si de ajutor de deces si de inmormantare ?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:57, 18 Septembrie 2014
Cel care se ocupa de inmormantare poate beneficia de ajutorul de deces, cu declaratie pe proprie raspundere si dovada achizitiei celor trebuitoare inmormantarii (facturi bonuri fiscale)- la casa de pensii.
Indiferent de cata pensiea avea decedata?,cineva mi-a spus ca doar cei care au pensia mica beneficiaza si de ajutor de deces....
Toti asiguratii si pensionarii (indiferent de marimea salariului sau a pensiei) benficiaza de ajutorul de deces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare dosar ajutor inmormantare lungus lungus imi poate spune cineva care sunt actele necesare completarii unui dosar pentru ajutor de inmormantare a unui pensionar? (vezi toată discuția)
Ajutor de deces bigica bigica Buna ziua! Cine ma poate lamuri intr-o problema? in cazul ajutor decesului unui membru de familie care nu era asigurat sau pensionar la data decesului cate ... (vezi toată discuția)
Ajutor pentru deces erickalina erickalina La decesul unui pensionar ce a beneficiat de pensie de handicap ( nevazator) se poate solicita acordarea ajutorului pentru deces? Daca da, unde se solicita? ... (vezi toată discuția)