avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acte pentru negociere CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acte pentru negociere CCM

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti , daca pentru negocierea CCM la nivel de unitate, sindicatul poate cere sa i se dea in scris cuantumul salariilor tuturor angajatilor . In afara de aceasta, ce acte este legal sa ceara sindicatul de la angajator ?
Cel mai recent răspuns: mancipri , utilizator 09:14, 24 Septembrie 2014
1. art.163 alin.2 C.mun. : În scopul promovării intereselor şi apărării drepturilor salariaţilor, confidenţialitatea salariilor nu poate fi opusă sindicatelor sau, după caz, reprezentanţilor salariaţilor, în strictă legătură cu interesele acestora şi în relaţia lor directă cu angajatorul.

Prin urmare, sindicatul poate solicita salariiile salariatilor.

2. Angajatorii au obligatia sa informeze si sa consulte reprezentantii angajatilor, potrivit legislatiei in vigoare, cu privire la:
a) evolutia recenta si evolutia probabila a activitatilor si situatiei economice a intreprinderii;
b) situatia, structura si evolutia probabila a ocuparii fortei de munca in cadrul intreprinderii, precum si cu privire la eventualele masuri de anticipare avute in vedere, in special atunci când exista o amenintare la adresa locurilor de munca;
c) deciziile care pot duce la modificari importante in organizarea muncii, in relatiile contractuale sau in raporturile de munca, inclusiv cele vizate de legislatia româna privind procedurile specifice de informare si consultare in cazul concedierilor colective si al protectiei drepturilor angajatilor, in cazul transferului intreprinderii.
Va multumesc.
Internetul este plin de " Codul Muncii " care nu mai este de actualitate. Va rog, daca este posibil, sa imi indicati exact unde pot gasi un cod al muncii valabil la ora actuala.
Vedeti acest link :
[ link extern ]
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Obligatie angajator valentinaanghel valentinaanghel Mai este obligat angajatorul sa comunice periodic salariatilor sit.ec. si fin.? (vezi toată discuția)
Cum pot studia contractul colectiv de munca la nivel de unitate andreea_szl andreea_szl Buna ziua, La nivel de unitate exista un contract colectiv de munca (sau ar trebui sa existe). Sindicatul companiei este membru al unei confederatii ... (vezi toată discuția)
Sindicate dascalumihaita64 dascalumihaita64 Buna ziua! liderul de sindicat are dreptul sa stie situatia eonomica a socetatii? Este reglementat undeva acest aspect? Va multumesc (vezi toată discuția)