avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie alimentara

Buna ziua,in urma divortului,legea mi-a incredintat minorul definitiv si irevocabil,obligand fostul sot la plata pensiei alimentare.Acesta lucreaza fara forme legale,nu mai are nici un domiciliu pentru ca locuia in casa nationalizata si a fost evacuat,ce pot face sa primesc pensia alimentara a copilului si as dori sa trec copilul pe numele meu.Astept raspuns.multumesc.Mentionez ca sunt casnica iar minorul este elev.
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:04, 18 Septembrie 2014
Buna ziua. Nu puteți trece copilul pe numele Dvs. In ceea ce privește pensia alimentara, il puteți acționa in instanța, si astfel va fi obligat la plata acestei întreținere. In ceea ce privește stabilirea cuantumului va fi o problema, ptr ca daca lucrează fără acte, instanța il va obliga la valoarea salariului minim pe economie.
Avand deja hotarare judecatoreasca de obligare a tatalui la plata pensiei de intretinere, va trebui sa apelati la un executor judecatoresc care sa o puna in executare. Executorul ii va identifica domiciliul si poate si un eventual loc de munca.
Puteti sa-i faceti plangere penala pentru abandon familial - poate se sperie si mai plateste cate ceva.
Daca are bunuri in nume propriu puteti sa apelati la executare silita.

Numele copilului puteti sa-l schimbati daca si tatal este de acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pensiei alimentare danaanca danaanca Buna seara! In urma divortului mi-a fost incredintat minorul iar tatal este obligat la plata pensiei alimentare incepand cu octombrie 2009.Fostul sot nu vrea ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Mirela Dinu Mirela Dinu Am si eu o problema cu pensia alimentara. In anul 2006 in urma unei procesului de divort minorul mi-a fost incredintat mie (respectiv mamei), instanta obligand ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentare ContSters199164 ContSters199164 Buna ziua,am divorzat in anul 2008 am 2 copii.Fostul sot nu mi a platit nici un leu din pensia alimentara ,specific ca nu stiu unde lucreza ,copii sunt cu mine ... (vezi toată discuția)