avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diploma de licenta legalizata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diploma de licenta legalizata?

Buna ziua,
Am si eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva. Am terminat facultatea si la serviciu imi cer copia de pe diploma de licenta legalizata. Asa trebuie, sau doar la mine in institutie se procedeaza asa. Va multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 18:57, 22 Mai 2009
Nu este obligatoriu sa va solicite asa ceva...insa sunt angajatori care vor o garantie , in sensul ca respectivul act nu este fals (si intre noi fie vorba , au fost ceva cazuri de acest fel, adica de diplome false). Si mie si s-a solicitat la dosar diploma si foaia matricola legalizate....
Mi se pare un pic ciudata cerinta.
In mod normal sunt suficiente copiile xerox si, in momentul depunerii actelor, documentele in original pentru a se confirma veridicitatea.
Nu este necesar sa depuneti copie legalizata de pe diploma de licenta, asa cum s-a postat este valabila si o copie xerox pe care angajatorul poate scrie conform cu originalul. Dar pentru o mai mare siguranta o parte din angajtori solicita sa se depuna in copii legalizate de pe actele de studii.
Cu toate ca nu stiu ce siguranta au in urma acestui lucru...
Chiar daca o diploma a fost printre acele falsuri eliberate de anumite institutii despre care s-a discutat in massmedia, notarul prin legalizare nu ii da decat siguranta ca acea copie a fost facuta de pe un act original prezentat de om. Ca este acel act un fals sau nu... nu te asigura niciun notar, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin 539/2013 doriacristina doriacristina Precizarile ANAF in legatura cu Ordinul 539/2013 (referitor la scutirea de impozit acordata programatorilor) spun, printre altele ca: c) angajatul trebuie ... (vezi toată discuția)
Restituire acte somaj cretzofonata cretzofonata actele originale(foaie matricola si diploma de calificare)ni se vor da inapoi? (vezi toată discuția)
Obligativitatea legalizarii fotocopiilor dupa ci castelano castelano sunt obligat cumva prin lege sa legalizezi o fotocopie dupa un act de identitate(C.I)?,mentionez ca :fotocopie facuta de ei, cu aparatul propriu al firmei in ... (vezi toată discuția)