Buna ziua,apelez la dvs pentru ca efectiv nu gasesc un raspuns la problema pe care o am.Am avut o poprire pe cont pusa de primarie pt amenzi.Bun pana aici,m am impacat cu ideea.Problema e urmatoarea-mi s a oprit intreg salariul ,din cate stiu este o lege prin care nu se poate face asa ceva,adica ar trebui sa mi ramana acele 2/3 necesare i tretinerii.Explicatia data de banca este ca n am cumulat venituri in ultimile luni..pai cum sa cumulez cand eu am cont de 12 zile?????si ca n am anuntat banca de faptul ca e salariu...pai ei nu vad ca scrie pana si pe extras ca sunt drepturi salariale?????.Va multumesc
Procentul care se poate popri legal in cazul veniturilor din salarii este de 1/3. Faceti adresa scrisa bancii si insistati sa debloce suma sau contestatie la executare in max 15 zile de la poprire.
Am inteles,ideea este daca eu imi mai pot recupera acele 2/3 luate ilegal inteleg...adica se poate face o stornare,ceva? ..pt ca ma gandesc ca asa cum mi au luat banii necesari intretinerii,la fel ii si pot returna..va rog.multumesc
Formulati contestatie la executare si solicitati intoarcerea executarii - vi se pot restitui sumele retinute nelegal. Contestatia se formuleaza in 15 zile de cand ati primit adresa de infiintare a popririi.
Doar cu o sentinta favorabila dvs in acest sens. Nu au cum sa faca o stornare pt ca cel mai probabil banii nu au fost numai blocati ci au si fost achitati catre creditorul dvs.
Cine incalca legea?
roy1958
buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu
janny_dinu
Am o poprire pe salariu in urma unui imprumut facut si nereturnat. Trebuia sa mi se faca poprire pe 1/3 din salariu, dar in urma instiintarii , mi-a fost ... (vezi toată discuția)