avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită retinere salariala mai mare de 1/2 din salariu - ...
Discuție deschisă în Executare silită

retinere salariala mai mare de 1/2 din salariu - poprire

Buna ziua.

As avea nevoie de un sfat in urmatoarea situatie.

Cui ar trebui sa ma adresez daca pentru poprire au fost retinuti mai multi bani decat prevede legea?
Situatia este urmatoarea: pe cont exista 2 popriri. Pentru una din ele se retin banii direct din salariu de catre angajator.
In luna decembrie am luat salariul diminuat conform popririi primite de angajator de la 1 executor, iar diferenta a fost virata in contul de salariu. La banca, banii au fost iarasi blocati. Le-am prezentat doc justificative de la angajator, au deblocat integral salariul si imediat au retinut 1/3 din suma din cont pentru a doua poprire.
Legea prevede ca pentru 2 popriri se retin maxim ½ din salariu, iar mie mi-a fost retinut mai mult- 2/3 din salariu la care mai adaugam si faptul ca o parte din salariu este norma de hrana si diurna. Practic, la a doua poprire ei au retinu 1/3 din tot ce era in cont.
m-am plimbat timp de 3 zile cu documentele justificative de la banca la executor si toata lumea ridica din umeri. In prezent, banii sunt in contul executorului, iar acesta spune ca nu ii mai poate restitui.
Tot incerc sa le explic faptul ca e ilegal ceea ce mi se intampla, dar explcatia lor ca e banca a gresit si a virat suma. ei nu au facut nimic.
Banca zice ca nu mai poate face nimic deoarece banii nu mai sunt in cont.
Mentionez ca suma retinuta in plus este destul de mare deoarece pentru a doua poprire au retinut din tot salariul, care cuprinde si norma de hrana si diurna, asa cum specificam mai sus, plus ca procentul este mult mai mare decat trebuia.

Va rog foarte mult sa ma indrumati cui ar trebui eu sa ma adresez in acest acest caz.
Exista alta varianta decat o actiune in instanta?
Cu multumiri
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2024
Andreea Georgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire peste limita legala leus leus va rog un sfat in urmatoarea speta: - exista o poprire pe contul bancar si adresa catre serviciu.Intretimp la banca a mai sosit o o poprire pentru o amenda ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu papoyashu papoyashu Buna ziua, am si eu o nelamurire! Mama mea are poprire pe salariu din cauza unei banci neplatite, in conditiile in care salariu il primeste prin virament ... (vezi toată discuția)
Proprire cont bancar jeyml jeyml Buna ziua, Sotia are doua rate neplatite, acestea au fost executate silit si acuma are proprire pe contul bancar de la doi executori. Odata ce s-a ... (vezi toată discuția)